DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
P0115 P0118 - pierwsza trasa Duster po zakupie
Autor Wiadomość
adinho 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.6 SCe
Rocznik: 2017
Wysłany: 2023-04-16, 17:07   P0115 P0118 - pierwsza trasa Duster po zakupie

Witam wszystkich,
Dziś ruszyłem w swoją pierwszą trasę zakupioną Dacią Duster 1.6 benzyna 2017 rok. Trasa to 80km x 2. W momencie kiedy odpaliłem auto aby wrócić do domu po przejechaniu pierwszych 80 km, zapalił się check engine. Po powrocie do domu połączyłem się poprzez elm 327 i komputer wskazał 2 błędy p0115 oraz p0118. Macie jakieś doświadczenia z tym błędem? Co może być przyczyną? Dodam że na samym początku trasy kiedy wyjeżdżałem z zakrętu i wrzuciłem 2 bieg to auto się lekko przydusiło - jakby straciło na chwilę moc. Nie spowodowało to bezpośrednio załączenia się kontrolki, a ja uznałem że jako nowy kierowca tego auta przez przypadek wrzuciłem 4 zamiast 2 biegu. Poza tym cała droga przebiegała bezproblemowo. Niestety nie widzę żadnych kontrolek w moim aucie aby kontrolować temperaturę na bieżąco. Na razie udało mi się wyczytać tyle, że może to być problem z czujnikiem temperatury płynu chłodniczego, co byłoby bardzo pozytywnym zakończeniem sprawy.

Dodam tylko, że decyzja o wymianie auta na Dacie była związana z ciągłym problemem z układem chłodzenia poprzedniego samochodu i jestem trochę załamany...

keisyzrk 

Marka: dacia
Model: duster 4x2
Silnik: 1.6 sce
Rocznik: 2015
Wysłany: 2023-04-16, 17:48   

Pewnie uszkodzony czujnik temperatury płynu chłodzącego
.

Odpowiedz do tematu