uszkodzony mam moduł poduszki powietrznej w dacii Logan mcv z 2007 roku. Numer na nalepce 8200 70 23 20 nie mogę nigdzie znaleźć pomóżcie
masz kilka możliwości:
1. ASO ale pewnie cena zaporowa
2. znany portal na A lub O - ale nie widzę by ktoś miał
3. giełda samochodowa
4. pisać do handlarzy z ww. portali którzy handlują używanymi częściami - może któryś ma niewystawione
udało mi się znaleźć ten moduł na Litwie. Za 3 dni ma być zamontuje i zobaczymy czy kontrolka poduszki zniknie bo po samej wymianie taśmy zwijacza niestety nie znikła
samochód jest po diagnozie pierwszy mechanik stwierdził że to zwijacz. Wymienił ale nie mógł skasować błędów na kompie, dlatego pojechałem do elektryka który na kompie sprawdził i wywaliło 2 błędy zwijacz i moduł poduszki i też nie mógł skasować kazał wymienić moduł i powinno wszystko wrócić do normy. Zwijacz wymieniony czekam na moduł.
Ostatnio zmieniony przez szczepcio83 2023-05-23, 09:42, w całości zmieniany 2 razy
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 76 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3518 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-05-23, 12:14
Nie do końca bo wymieniony moduł trzeba będzie zaprogramować do Ecu zdaje się przy pomocy DDT2000 , generalnie lepiej i łatwiej byłoby wyjąć ten oryginalny i dać do sprawdzenia , ten który sprowadzasz mógł być po stłuczce i wtedy trzeba w nim czyścić pamięć wypadku.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum