Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.5 110 hp
Rocznik: 2013
Wersja: Prestige 7 os. Pomógł: 54 razy Dołączył: 15 Wrz 2013 Posty: 2836 Skąd: Romilly sur Seine/Siemianowice Sl.
Wysłany: 2023-09-17, 13:08
Wężyk dobiesz sobię po średnicach( wewi zew).
Podstawowy pokarm kuny domowej stanowią drobne ssaki (szczury, myszy, nornice) oraz ptaki i owoce (jabłka, gruszki, śliwki, winogrona, czereśnie, morele, owoce jarzębiny,morwy czasami wężyki od spryskiwaczy). Zjada także ptasie jaja, jaszczurki, żaby, owady i kable z ABS-u oraz resztę elektryk w daciach. Na ofiarę rzuca się w biegu, jeśli jest ona od niej większa rzuca się na jej grzbiet.
_________________ Rzeczy niemozliwe robie od reki, a na cuda trzeba dzien poczekac.
Ostatnio zmieniony przez shrek 2023-09-17, 13:16, w całości zmieniany 2 razy
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 89 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3378 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2023-09-17, 17:55
To nie ma tak, że "kuna lubi to i to"... To jest jak u wszystkich zwierząt i ludzi- są cechy osobnicze. Miałeś może kiedyś psa czy kota? Jeden kot da się pokroić za coś z ryby a inny ryby nie weźmie do pyska. Ludzie też- jedni szaleją za sushi czy owocami morza a drugich zbiera przy tym na wymioty 😁
Tak samo kuna- jedna tylko stworzonka, inna wygłuszenie maski, inna wężyki spryskiwacza a jeszcze inna wszystkie inne "gumowe" wężyki pod maską... A z kolei ojciec tych kun- tylko elektrykę Fiata 😋 U mnie na przykład zasmakował wężyk od chłodzenia turbiny 🤕
I to samo jest że "środkami na kuny"- na jedną kunę działa a inną wręcz wabi.
Obserwuj przez jakiś czas poziom płynu chłodzącego w zbiorniczku... 😋
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2023-09-17, 18:30, w całości zmieniany 3 razy
Moze dopiszę pierdoły. Byłem w górach i profilaktycznie próbowałem sie zabezpieczyc przed tymi zwierzątkami. Tam też lubią auta turystów. Jakoś za namową kolegi podwiesiłem w woreczkach po cebuli kostki kreta /do spłuczek/. I odziwo obyło sie bez problemów. Niedawno je zdemontowałem. i jeszcze słuzą w spłuczce. Czy to działa .Nie wiem. Ale trza jakoś sobie radzic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum