Czy macie może jakieś sprawdzone nakładki na fotele które zwiększą komfort jazdy Dusterem? Po przejechaniu dłuższej trasy mam problem głównie z odcinkiem lędźwiowym oraz szyją. Jak dla mnie fotel jest za prosty (zbyt małe wybrzuszenie na dole) oraz doskwiera mi brak możliwości wypchnięcia do siebie zagłówka. Czy ktoś kto miał podobne odczucia znalazł jakieś ciekawe nakładki bądź inne modyfikacje które pozwolą na poprawienie tych mankamentów?
Marka: Dacia
Model: Logan MCV II Ph1
Silnik: 1.2 16v 73KM
Rocznik: 2015 120kkm
Wersja: Laureate Pomógł: 22 razy Dołączył: 21 Sie 2015 Posty: 639 Skąd: Poznań
Wysłany: 2023-07-08, 15:39
Ja od lat używam nakładki CUSTO GRAND CONFORT, ale po pierwsze mam logana i nie wiem jakie są różnice w fotelu, a po drugie nie da się jej naciągnąć na fotel, tak jak producent przewidział (za obszerny fotel) i teoretycznie nie powinienem tego polecać, jednak wiem, że jak mi się obecna, a już nie pierwsza podrze/ugniecie, to założę kolejną.
"Motylki" na oparciu mam zdecydowanie niżej niż na obrazkach tego produktu i robi to u mnie za podparcie lędźwiowe i trzymanie boczne jednocześnie (podparcie nerkowe?). Dla mnie to wystarczająco podniosło komfort, ale też problemem nie tyle była płaskość oparcia, co jego za duża obszerność. Z zagłówkiem mam podobny problem, ale że głowa mi się w loganie raczej irytująco odbija od niego, niż spoczywa/odpoczywa, to chyba przyzwyczaiłem się do pozycji na przyczajonego emeryta ;)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum