Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

 Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Przesunięty przez: laisar
2024-02-09, 14:39
Media Nav/Display Evolution CarPlay
Autor Wiadomość
Piotr13 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5
Dołączył: 09 Lut 2024
Posty: 7
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-02-09, 12:11   Media Nav/Display Evolution CarPlay

Witam,

Posiadam system Media NAV/Display Evolution (wersja bez nawiagacji) z softem 1.0.15.3 i w żaden sposób nie można uruchomić CarPlay ani android auto. Rok produkcji auta 2023, czy ten system jest wyposażony w te opcje? Sprzedawca w salonie twierdzi, że auto posiada aktywne opcje CarPlay.
Ostatnio zmieniony przez Piotr13 2024-02-09, 12:15, w całości zmieniany 2 razy  
 
jas_pik 



Marka: Mitsubishi
Model: Outlander PHEV
Silnik: 2,0
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 4048
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-02-09, 12:40   

Podjedź do mnie to uruchomimy nawigacje i CarPlay /AA
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
Dymek 



Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor
Pomógł: 103 razy
Dołączył: 01 Cze 2017
Posty: 3572
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-02-09, 12:43   Re: Media Nav/Display Evolution CarPlay

Piotr13 napisał/a:
Posiadam system Media NAV/Display Evolution (wersja bez nawiagacji) z softem 1.0.15.3 i w żaden sposób nie można uruchomić CarPlay ani android auto. Rok produkcji auta 2023...
Czy to Duster jeszcze z MN3 na pokładzie? :roll:
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2024-02-09, 12:45, w całości zmieniany 2 razy  
 
Piotr13 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5
Dołączył: 09 Lut 2024
Posty: 7
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-02-09, 12:54   Re: Media Nav/Display Evolution CarPlay

Dymek napisał/a:
Piotr13 napisał/a:
Posiadam system Media NAV/Display Evolution (wersja bez nawiagacji) z softem 1.0.15.3 i w żaden sposób nie można uruchomić CarPlay ani android auto. Rok produkcji auta 2023...
Czy to Duster jeszcze z MN3 na pokładzie? :roll:


To akurat moje drugie auto wczoraj odebrane z salonu. Renault Master.
 
Piotr13 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5
Dołączył: 09 Lut 2024
Posty: 7
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-02-09, 12:55   

jas_pik napisał/a:
Podjedź do mnie to uruchomimy nawigacje i CarPlay /AA


Samochód na gwarancji, nie chce nic grzebać poza ASO.
 
Piotr13 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5
Dołączył: 09 Lut 2024
Posty: 7
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-02-09, 13:02   

Czy według Was ten system ma to na wyposażeniu? Czy sprzedawca wprowadza mnie w błąd?
Ostatnio zmieniony przez Piotr13 2024-02-09, 13:02, w całości zmieniany 1 raz  
 
jas_pik 



Marka: Mitsubishi
Model: Outlander PHEV
Silnik: 2,0
Rocznik: 2014
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Pomógł: 75 razy
Dołączył: 02 Lut 2014
Posty: 4048
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-02-09, 13:05   

Uruchom Micom i sprawdź czy zaptaszkowany jest CP i AA
_________________
http://bit.ly/3n82hb8
 
Piotr13 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5
Dołączył: 09 Lut 2024
Posty: 7
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-02-09, 13:33   

https://www.fotosik.pl/zdjecie/d05d12150ced63c5
Hmm udało mi się dotrzeć do tego momentu.
Ostatnio zmieniony przez Piotr13 2024-02-09, 13:35, w całości zmieniany 2 razy  
 
Czajo 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: Tce 1.0 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Stepway Laureate
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Sty 2021
Posty: 292
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2024-02-09, 13:47   

musisz miec podpiętego pendrive'a z plikiem mcm_activate.ini (pusty, aby był tylko plik z taka nazwą) w momencie wchodzenia w MICOM. Wtedy dopiero menu MICOM będzie aktywne
_________________
 
Piotr13 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5
Dołączył: 09 Lut 2024
Posty: 7
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-02-09, 13:58   

Wygląda to tak, chyba wyłączone.

https://images92.fotosik.pl/707/e5c963bebff85eadmed.jpg
 
Czajo 



Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: Tce 1.0 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Stepway Laureate
Pomógł: 2 razy
Dołączył: 14 Sty 2021
Posty: 292
Skąd: Olsztyn
Wysłany: 2024-02-09, 15:15   

kliknij w te 2 kafelki CP i AA, żeby się zmieniło na "On" a potem bardzo ostrożnie guzik "hard reset". Poczekaj, aż się zresetuje. Tylko uważaj, żebyś nie kliknął "make virgin", bo radio zrobi się jak z fabryki, niezaprogramowane ;)
_________________
Ostatnio zmieniony przez Czajo 2024-02-09, 15:16, w całości zmieniany 1 raz  
 
Piotr13 
Zielony listek


Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5
Dołączył: 09 Lut 2024
Posty: 7
Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-02-09, 16:32   

Wszystko działa, dzięki :)
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Odpowiedz do tematu
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group
Template FISubSilver v 0.3 modified by Nasedo. Done by Forum Wielotematyczne