Wysłany: 2024-02-29, 20:13 Nowe zmiany w MediaNav?
Wyczytałem teraz TUTU , że w Renualt i Daci zmieniony zostanie program nawigacyjny z Google Maps na Here.
Już to działa w nowych autach? Kilka lat temu miałem taką apkę od Here na smartfonie i sprawnie działała i za darmo. Zrezygnowałem, bo w Daci było MediaNav i mi się spodobało bo już mało miałem "wymogów" z map.... .
To samo co mój link, tylko błąd w TUTU bo jest tylko w jednym TU, najedź tam strzałką i zamieni ci się w "łapkę". Sory, bo źle potraktowałem podstawienie URL do TU i zrobiło się TUTU..
Ostatnio zmieniony przez Killer 2024-02-29, 22:12, w całości zmieniany 1 raz
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-03-01, 00:33
W fabrycznej nawigacji wbudowanej w MediaNav od zawsze były mapy od Here. Miałeś Here i masz Here 😋 Artykuł dotyczy nowo wprowadzanych systemów multimedialnych i nie ma nic wspólnego ze starymi generacjami, które siedzą w naszych Sandero.
Zresztą wbudowanej nawigacji mało kto używa począwszy od MediaNav3, większość podłącza smartfona i na ekranie MN korzysta z dowolnej nawigacji współpracującej z AndroidAuto.
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2024-03-01, 00:49, w całości zmieniany 2 razy
W fabrycznej nawigacji wbudowanej w MediaNav od zawsze były mapy od Here. Miałeś Here i masz Here 😋 Artykuł dotyczy nowo wprowadzanych systemów multimedialnych i nie ma nic wspólnego ze starymi generacjami, które siedzą w naszych Sandero.
Zresztą wbudowanej nawigacji mało kto używa począwszy od MediaNav3, większość podłącza smartfona i na ekranie MN korzysta z dowolnej nawigacji współpracującej z AndroidAuto.
Wielu producentów samochodów korzysta z map Here (Audi, BMW, Mercedes, Renault, Dacia i inne). Też czasami korzystam z wbudowanej nawigacji ze względu na wygodę – nie trzeba nic podłączać. Także wygodne są komunikaty o ograniczeniach prędkości, z którymi nie bardzo radzi sobie jeszcze ciągle Google Maps. Minusem są wysokie koszty aktualizacji map i brak bieżących informacji o ruchu drogowym. Dlatego w przypadku zagrożenia korkami wybieram Google i Android Auto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum