Wysłany: 2024-07-03, 11:22 Brak (zaginął) zegarka na wyświetlaczu komputera
Panowie mam problem i nie wiem jak sobie z tym poradzić. Miałem ustawione wyświetlanie zegarka na wyświetlaczy komputera i klikając na manetce przycisk przełączania miałem widok zegara tepmeratury itd.
Po ostaniej wizycie w serwisie zegarek mi zginął z wyświetlacza komputera. jak powrócić wyświetlania zegara na ekranie komputera
Marka: Dacia
Model: Spring
Silnik: EV
Rocznik: 2021 Pomógł: 1 raz Dołączył: 03 Maj 2024 Posty: 63 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2024-07-03, 11:34
Może nie oplaciles abonamentu za system multimedialny?
Ale tak na poważnie, to w niektórych autach oprócz przycisku przewijania parametrów masz jeszcze stronicowanie czyli przełączanie między grupami parametrów, oznaczane taką ikonką stron. Ale czy to byłoby tak proste rozwiązanie?
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3966 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2024-07-03, 13:55 Re: Brak (zaginął) zegarka na wyświetlaczu komputera
internet.jerzy napisał/a:
Po ostaniej wizycie w serwisie zegarek mi zginął z wyświetlacza komputera. jak powrócić wyświetlania zegara na ekranie komputera
Jeżeli faktycznie jest tak, że jak opisujesz zegarek dawał się wywołać przyciskiem na manetce a teraz nie ma takiej możliwości, to znaczy że przeprogramowano tablicę zegarów. To samo z siebie nie zginie... Dziwne- co było robione w serwisie? Jedyna metoda przywrócenia zegara, to ponowne uaktywnienie tej opcji- tylko przez złącze diagnostyczne (z użyciem interfejsu CAN).
P.S.
A temperatura silnika (kreski), którą Ci włączałem jest, czy też zginęła?
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2024-07-03, 14:07, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum