Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1255 Skąd: Kępno
Wysłany: 2024-07-10, 22:16
Jakiś jak byłem młodszy to miało to dla mnie większe znaczenie - pewnie dlatego że jeździłem bardzo szybko i dynamicznie. Teraz jakoś spoglądam na te testy bez żadnych emocji.
_________________ pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony przez r70 2024-07-10, 22:16, w całości zmieniany 1 raz
Jakiś jak byłem młodszy to miało to dla mnie większe znaczenie - pewnie dlatego że jeździłem bardzo szybko i dynamicznie. Teraz jakoś spoglądam na te testy bez żadnych emocji.
Ale nadal są ci młodsi, którzy jeżdżą dość dynamicznie
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1255 Skąd: Kępno
Wysłany: 2024-07-11, 14:26
defunk napisał/a:
r70 napisał/a:
Ale nadal są ci młodsi, którzy jeżdżą dość dynamicznie
To prawda, ale mi po dawnej jeździe bardzo agresywnej i dynamicznej pozostał nawyk/umiejętność bardzo wnikliwej analizy sytuacji daleko do przodu (dzięki której kilkaset tyś kilometrów jeździłem bezwypadkowo z prędkościami ok 200km/h po drogach krajowych - bo autostrad i Sek praktycznie nie było) i daleko idące ograniczone zaufanie do innych uczestników drogi. Przy obecnej jeździe defensywnej, trudno mnie zaskoczyć do tego stopnia żeby musiał nagle hamować albo wykonywać jakiś inny gwałtowny manewr ;)
Także mam baczenie także na tych co dziś jeżdżą dziś tak jak ja kiedyś ;)
Choć oczywiście wszystko się może zdarzyć - może przecież we mnie np wjechać tir którego kierowca akurat piał SMSa - ale w takim wypadki 3 czy 5 gwiazdek NCAP mnie ma dużego znaczenia ;)
_________________ pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony przez r70 2024-07-11, 14:29, w całości zmieniany 3 razy
Także mam baczenie także na tych co dziś jeżdżą dziś tak jak ja kiedyś ;)
Choć oczywiście wszystko się może zdarzyć - może przecież we mnie np wjechać tir którego kierowca akurat piał SMSa - ale w takim wypadki 3 czy 5 gwiazdek NCAP mnie ma dużego znaczenia ;)[/quote]
To tak samo jak przy spotkaniu z pociągiem gdy ktoś utknie na przejeździe kolejowym (nadal są tacy, którzy nie myślą) wtedy ilość gwiazdek w testach zderzeniowych nie ma racji bytu. Zostaje tylko zdrowy rozsądek.
Wysłany: 2024-07-14, 18:05
No właśnie ja mam przeświadczeni że ograniczone zaufanie, zdrowy rozsądek u umiejętności techniczne są nieporównywalnie ważniejsze niż gwiazdki NCAP. Za stary jestem chyba i za refleksyjny żeby dać sobie wbić do łba to co obecnie lansują koncerny i ich lobbyści a tym bardziej debile z UE.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum