Strona korzysta z plikow cookie w celu realizacji uslug zgodnie z Polityka prywatnosci.

Mozesz okreslic warunki przechowywania lub dostepu do cookie w Twojej przegladarce lub konfiguracji uslugi.

DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Tablet w Daci Duster III
Autor Wiadomość
paul7 

Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os.
Wysłany: 2024-08-24, 17:55   Tablet w Daci Duster III

Nowe multimedia w tablecie zbudowane są na Android 12. Z podgladu menu wynika, że pamięć powinna być co najmniej 16Gb. Zajetośc jest około 8Gb. Na razie nie znalazłem możliwości wgrywania nowych programów. W menu są propozycje Spotify, Amazon music. Podejrzewam , ze wgrywanie odbywa się przez gniazdo usb typu C. Podobnie jak przy odtwarzaniu mediów. Na razie nie mam takiej pamięci z tą wtyczką ale będę próbować. Możliwe że ściągać może przez wifi, bo u mnie widzi także moją sieć. Podobnie jest z profilem kierowcy i dodawaniem zdjecia.

tomkasz 

Model: Jogger
Silnik: Hybrid 140
Wersja: Extreme 7-os.
Wysłany: 2024-08-24, 21:40   

A nie jest czasem jakaś karta SIM wbudowana (choćby ta sama co do SOS) i to z niej korzysta przez określony czas z transmisji danych?
Druga opcja (jak w Renault) po podpięciu telefonu, korzysta z transmisji danych z tegoż. I wtedy aktualizuje i instaluje co trzeba.
Bo twój samochód jest za..bisty!

paul7 

Wysłany: 2024-08-25, 08:46   

Z tego co wiem , jest fabryczna karta SIM ważna na 3 lata , ale powiązana z systemem SOS. Muszę jeszcze sprawdzić czy ma coś wspólnego z Androidem. Przednie gniazda USB-C wg. oznakowania powinny mieć połączenie z tabletem.

gniazda_USB_C.jpg
Plik ściągnięto 15 raz(y) 194,64 KB

BLACHA_997 

Model: Comfort
Silnik: 1,6 SCe
Rocznik: 2019
Wysłany: 2024-08-25, 10:56   Re: Tablet w Daci Duster III

paul7 napisał/a:
...Na razie nie mam takiej pamięci z tą wtyczką ale będę próbować....

po prostu odwróć kabel ładowania i wykombinuj przejściówkę żeńskie USB---->męskie USB C (tzw. przejściówka otg jest tego pełno w necie - w jednym z marketów kosztuje 14 zeta;
zawsze też można kupić kabel USB C---->USB C i podłączyć telefon, który skonfigurujesz w tablecie jako dysk i z tego poziomu uruchomisz apk

paul7 napisał/a:
Możliwe że ściągać może przez wifi, bo u mnie widzi także moją sieć. Podobnie jest z profilem kierowcy i dodawaniem zdjecia.

wydaje mi się że to chyba powinno być standardem, aby po sparowaniu tabletu i telefonu skonfigurowanego jako punkt dostępowy do neta (routera) móc aktualizować firmware samego tabletu.
Ostatnio zmieniony przez BLACHA_997 2024-08-25, 11:06, w całości zmieniany 1 raz  

paul7 

Wysłany: 2024-08-25, 11:53   

Właśnie zrobiłem aktualizację oprogramowania z 2.4.1 na 2.4.2 i poszło w 15 sekund. Nie wiem co to dało , bo nie widzę różnicy. Dodam, że do aktualizacji włączyłem silnik, bo nie wiadomo w trakcie by coś sie wyłączyło. Co do zasilania z USB to wydajność może mieć spokojnie z 2A, bo na testerze pokazywało ładowanie telefonu 5,14V i 1,39A inny kablowy też wskazywał na 7W. Zasilanie w gniazdach takie samo i włączone było przy zgaszonym silniku.

aktual_do_2.4.2.jpg
Plik ściągnięto 10 raz(y) 88,29 KB

pomiar USB_C.jpg
Plik ściągnięto 14 raz(y) 84,09 KB

paul7 

Wysłany: 2024-08-29, 11:07   

Aktualizuję wcześniejsze informacje dot, Media display. Jak piszą Dzięki pakietowi danych i smartfonowi można zdalnie zlokalizować pojazd na mapie, włączyć światła lub klakson, aby znaleźć go na parkingu, sprawdzić przebieg i pozostały zasięg oraz korzystać z aktualizacji FOTA* przez okres do 5 lat.FOTA = Firmware over the air. Aktualizacja map i Navi jest dokonywana tylko przez internet. Aktualizować mapę HERE, można do 8 lat od aktywacji fabrycznej. Sporo funkcji w MNL uaktywnia się podczas postoju pojazdu, znowu przy wyłączonym silniku zaczyna czuwać ochrona akumulatora. Więc testy będę robił o odpowiedniej porze.
Ostatnio zmieniony przez paul7 2024-08-29, 11:11, w całości zmieniany 1 raz  

paul7 

Wysłany: 2024-08-29, 21:55   

Informacja o gniazdach multimedialnych USB-C. Służą do transferu danych i ładowania telefonów. Obciążenie gniazda to 12W / 5V. Czyli standard. Gniazdo USB-C akceptuje pendrive z wtykiem C minimum 8GB , max do 64 GB sformatowany FAT32 i NTFS.

Odpowiedz do tematu