Hej, chciałem sobie ułatwić życie i zamontować kamere z przodu do parkowania 😊 Kupiłem model bezprzewodowy aby nie bawić się w ciągnięcie kabli z przegrody silnika do kabiny. Niestety mam problem ze zlokalizowaniem napięcia „po stacyjce”. Dorwałem się do skrzynki z bezpiecznikami pod maską aby spróbować podpiąć się pod F9 WIPER niestety nie ma na nim napięcia Na szybko sprawdziłem i niby jest napiecie po stacyjce na F3 FUEL_PUMP, F15 ECM, F4 ACTUATOR1 – ale boje się trochę pod to podpinać aby samochód nie wariował 😉 Czy mógłby ktoś doradzić skąd zdobyć 12v pod maską po uruchomieniu samochodu ? 😊 Pod lampy dzienne led się podpiąć przed kloszem ? Czy ASO na przeglądzie mi przez to nie odmówi gwarancji ? Na forum doczytałem, że wszystkie żółte kable są 12v po stacyjce ale trochę mi głupio wpinać się we wtyczkę 😐
Marka: Dacia
Model: była Lodgy/jest Jogger
Silnik: 1.6 Sce/1.0 Lepszy Power Gamoniu
Rocznik: 2016/2023
Wersja: Extreme 7-os. Pomógł: 3 razy Dołączył: 04 Kwi 2017 Posty: 248 Skąd: LU
Wysłany: 2024-10-07, 08:46
Dlaczego głupio?
Jeśli coś jest głupie a działa to znaczy że nie jest głupie. Ja zawsze starałem się wpinać w kostki.
Ale wydaje mi się że chyba łatwiej będzie przeciągnąć przewód z kabiny, np z zasilania akcesoriów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum