Wysłany: 2024-12-29, 13:43 Przegląd b jogger 1.0 lpg
Witam, planuje zrobić przegląd b w aso. Poprzedni przegląd mogłem bez problemu przynieść olej i filtr. Pytanie do tych którzy robili Przegląd B. Czy wsadzaliście zwykłe świece z aso czy zdecydowaliście się na zakup platynowych lub irydowych ? Sam bym z chęcią zamontował trwalsze i lepsze świece. Tylko nie wiem czy nie będzie problemu w aso i druga sprawa to jak je dobrać ? (na portalach po filtrowaniu wyskakują tylko orginały) Szukać po prostu po wymiarach czy muszą spełniać jakieś inne normy ?
Załóż zwykle świece dedykowane do tego silnika.
Irydowe czy platynowe jeden czort przereklamowane.
Serio są przereklamowane? Czytałem sporo opini z których jasno wynikało że o wiele lepiej się spisują. Lpg trudniej podpalić i myślałem że lepsze świece po prostu lepiej się sprawdzą lub chociaż pomogą przy tym szarpaniu na zimnym silniku.
Marka: Dacia / Renault
Model: Duster / Captur
Silnik: 1.0Eco-G / 1.2tce
Rocznik: 2021 / 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 10 Mar 2010 Posty: 1284 Skąd: Kępno
Wysłany: 2024-12-29, 19:18
Przecież te silniki nie szarpią na zimno na LPG tylko na Pb. Nie jest to spowodowane świeca tylko nadmierna dawka benzyny - zobacz sobie kiedy szarpie czy jedziesz na benzynie czy na LPG i na wskazania komputera -chwilowe. Jak silnik przestaje być zalewany spalaniem kilkanaście czy kilkadziesiąt litrów na 100km (25-29,9 wg komputera) i podawana dawka spada do kilku - kilkunastu litrów na 100km to momentalnie przestaje się dusić i szarpać.
To nie świece powodują że szarpie
_________________ pozdrawiam
Paweł
Ostatnio zmieniony przez r70 2024-12-29, 19:19, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum