Marka: Dacia
Model: Sandero II
Silnik: 1 SCe
Rocznik: 2018 Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Lis 2021 Posty: 171 Skąd: centralna Polska
Wysłany: 2025-01-29, 19:28
Kluczyk sygnalizuje, że do przeglądu (domyślnie zmiany oleju) został mniej niż miesiąc, albo mniej niż 1000 km. Nie wiem, czy skasuje się sam kluczyk, bo po upływie tego czasu (miesiąca lub 1000 km) zapala się "zygzak". Kluczyka nigdy nie kasowałem, dopiero jak dodatkowo pojawił się "zygzak" to kasowałem to apką "Dacia Service Reset".
Ostatnio zmieniony przez villager 2025-01-29, 19:29, w całości zmieniany 1 raz
To jest pewnie kasowane jak kasowanie przeglądów. A kasowanie przeglądów pojawia się w menu wyświetlacza na samym zapłonie. Instrukcja kasowania jest podobna jak w przypadku kasowania np przebiegu dziennego. A opis powinien być też w instrukcji.
_________________ Jeździć, tankować,
Nie żałować!
Zmieniać olej i filtry,
Bo twój samochód jest za..bisty!
To jest pewnie kasowane jak kasowanie przeglądów. A kasowanie przeglądów pojawia się w menu wyświetlacza na samym zapłonie. Instrukcja kasowania jest podobna jak w przypadku kasowania np przebiegu dziennego. A opis powinien być też w instrukcji.
Chyba że ktoś ( ASO, importer, producent *) umyślnie zablokował taką możliwość. Co prawda mam II, ale to nie działa pomimo tego, że jest to opisane w instrukcji. Bez kodu dostępu też nie da się tego aktywować. Dlatego kupiłem "iCar" , który ze srajfonem ogarnia temat.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum