Wysłany: 2025-01-30, 15:55 schowek na rękawiczki Sandero III
Jak go wymontować?
Wykręciłam 3 torxy dostępne z przodu i nadal trzyma po prawej stronie
Jak to ugryźć?
A tak poza tym, to chcę sobie dołożyć oświetlenie tego schowka
Wszelkie rady mile widziane ...
Marka: Dacia
Model: NOWY DUSTER 3
Silnik: 1,0 ECO
Rocznik: 2024
Wersja: Extreme 5-os. Pomógł: 8 razy Dołączył: 14 Lip 2015 Posty: 1208 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-01-30, 20:44
Opisywałem montaż lampki w części ...czego brakuje w D3.
Po otwarciu prawych drzwi zobaczysz klapkę z wyłącznikiem poduszki bezpieczeństwa. Cała klapkę trzeba wypiąć narzędziem plastikowym, chwilowo odłączyć wtyczkę z przełącznika i jest dostęp z boku. W środku wiązka posiada odnogę do lampki. Teraz trzeba wyciągnąć kabelek z wtyczką przez otwór na lampkę i połączyć z gniazdem lampki .Lampkę wkładamy od przodu tak by bolec włącznika jako pierwszy trafił w górną dziurkę i potem wcisnąć resztę oprawki w otwór. Klapkę boczną z włącznikiem poduszki łączymy z wtyczką, klapkę zatrzaskujemy i koniec.
dzięki paul7
teraz tylko muszę nabyć odpowiednią lampkę i do dzieła
jak się trochę cieplej zrobi
a przy okazji: na YT trafiłam na montaż tweeterów, bo jak się okazało fabrycznie ich tam nie ma, są tylko maskownice.
I tam w 10. minucie filmu można zobaczyć w jaki sposób wyjąć cały schowek. Mam nadzieję, że komuś się przyda.
adresik: https://www.youtube.com/watch?v=DDizVuLmKAg
_________________ linka
Ostatnio zmieniony przez DaciAlina 2025-01-31, 10:07, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum