Wysłany: 2025-02-03, 14:05 Media Display w Sandero III
Cześć. Od kilku dni jestem posiadaczem kolejnej Daćki - Tym razem Sandero Stepway III.
Mam pytanie odnośnie obsługi nawigacji w Media Display.
Od razu po zakupie samochodu poprzez navi extras zaktualizowałem sobie oprogramowanie sprzętowe (bo taki dostałem komunikat w aplikacji na komputerze po wpięciu USB z plikami zgranymi z Media Display) oraz zaktualizowałem mapy na urządzeniu (fabrycznie były mapy HERE 2022 Q2, aktualnie są HERE 2022 Q4 z tego co zauważyłem).
W media Nav w Dusterze II w czasie jazdy na nawigacji wyświetla mi się w lewym górnym rogu znak drogowy z aktualnym ograniczeniem prędkości.
W Media Display po włączeniu nawigacji taka ikona nie jest pokazana.
Sprawdzałem w różnych ustawieniach ale nie znalazłem opcji żeby dało się to włączyć.
Czy w tej nawigacji w ogóle występuje takie coś, czy mam się operać tylko na tych ograniczeniach na kompyuterze pokładowym (zczytywanie znaków drogowych przez kamerę w pojeżdzie)?
No i kolejne pytanie: czy nawigację w Media Display da się "uwolnić" tak jak Media Nav?
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 52 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1777 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2025-02-03, 14:10 Re: Media Display w Sandero III
keikan napisał/a:
Cześć. Od kilku dni jestem posiadaczem kolejnej Daćki - Tym razem Sandero Stepway III.
Mam pytanie odnośnie obsługi nawigacji w Media Display.
Od razu po zakupie samochodu poprzez navi extras zaktualizowałem sobie oprogramowanie sprzętowe (bo taki dostałem komunikat w aplikacji na komputerze po wpięciu USB z plikami zgranymi z Media Display) oraz zaktualizowałem mapy na urządzeniu (fabrycznie były mapy HERE 2022 Q2, aktualnie są HERE 2022 Q4 z tego co zauważyłem).
W media Nav w Dusterze II w czasie jazdy na nawigacji wyświetla mi się w lewym górnym rogu znak drogowy z aktualnym ograniczeniem prędkości.
W Media Display po włączeniu nawigacji taka ikona nie jest pokazana.
Sprawdzałem w różnych ustawieniach ale nie znalazłem opcji żeby dało się to włączyć.
Czy w tej nawigacji w ogóle występuje takie coś, czy mam się operać tylko na tych ograniczeniach na kompyuterze pokładowym (zczytywanie znaków drogowych przez kamerę w pojeżdzie)?
No i kolejne pytanie: czy nawigację w Media Display da się "uwolnić" tak jak Media Nav?
Z obserwacji z Megane IV auto czyta znaki, oraz pobiera informacje z map jeśli takich znaków nie znajdue, a więc można się sugerować wskazaniami na licznikach co do prędkości ponieważ działanie kamerki uzupełnia mapa.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 115 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3868 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-02-03, 15:35 Re: Media Display w Sandero III
keikan napisał/a:
W Media Display po włączeniu nawigacji taka ikona nie jest pokazana. Sprawdzałem w różnych ustawieniach ale nie znalazłem opcji żeby dało się to włączyć.
Wyświetlanie tych znaków drogowych na ekranie mapy (nie tylko o ograniczeniu prędkości) w MN2 i MN3 było uwarunkowane wgraną aktualnie mapą i o ile pamiętam nie było widoczne na mapach uaktualnianych oficjalnie przez Naviextras- znaki pokazywały się dopiero na mapach wgrywanych nieoficjalnie, po "uwolnieniu". Może tu jest podobnie?
Wysłany: 2025-02-05, 13:51 Re: Media Display w Sandero III
Dymek napisał/a:
keikan napisał/a:
W Media Display po włączeniu nawigacji taka ikona nie jest pokazana. Sprawdzałem w różnych ustawieniach ale nie znalazłem opcji żeby dało się to włączyć.
Wyświetlanie tych znaków drogowych na ekranie mapy (nie tylko o ograniczeniu prędkości) w MN2 i MN3 było uwarunkowane wgraną aktualnie mapą i o ile pamiętam nie było widoczne na mapach uaktualnianych oficjalnie przez Naviextras- znaki pokazywały się dopiero na mapach wgrywanych nieoficjalnie, po "uwolnieniu". Może tu jest podobnie?
Możliwe, bo w DD II mam nawigację uwolnioną i mapy z rutrackera (najnowsze HERE)
A ktoś już bawił się w uwalnianie MediaDisplay?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum