Kupiłem lekko puknięte sandero z 2024 roku. Seryjnie auto miało halogeny jednak nie było wiązki. Jestem na etapie składania auta i nigdzie na allegro/olx nie mogę znaleźć wiązki halogenów ani nie mogę namierzyć wtyczki gdzie ta wiązka powinna być wpięta. Czy ktoś jest w stanie pomóc mi rozwiązać ten problem? :)
Druga sprawa- pod jaką nazwą szukać uszczelki górnego pasa przedniego? uszczelka, która znajduje się na pasie koło zamka maski.
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2025-04-08, 08:38
Wiązka ma połączenie na lewej podłużnicy. Najlepiej dobrać wiązkę po numerze VIN, ponieważ zależnie od ilości czujników jest ona różna.
Co do uszczelki to duża zagadka, bo nie potrafię tego element odnaleźć w katalogu. Nie ma go ani przy pasie przedni, ani przy atrapie, równiez w uszczelnieniach pojazdu.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3745 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-04-08, 11:05
Jeśli była wiązka to ktoś musiał ją po prostu uciąć tam gdzie łączy się z grubszą. Chyba najtańszym rozwiązaniem będzie po prostu dorobienie jej z pojedynczych przewodów owiniętych taśmą. Złączki do halogenów można zdaje się kupić, a jak nie to wykorzystać kostki złączek z jakiegoś rozbitka.
Wiązka ma połączenie na lewej podłużnicy. Najlepiej dobrać wiązkę po numerze VIN, ponieważ zależnie od ilości czujników jest ona różna.
Co do uszczelki to duża zagadka, bo nie potrafię tego element odnaleźć w katalogu. Nie ma go ani przy pasie przedni, ani przy atrapie, równiez w uszczelnieniach pojazdu.
VIN: UU1DJF00373333589
W moim przypadku z przodu nie było w ogóle czujników parkowania więc wiązka powinna iść od lewej podłóżnicy do obu halogenów, dobrze rozumiem?
Marka: Renault
Model: Megane IV Grandtour
Silnik: 1,5 DCI
Rocznik: 2017 Pomógł: 53 razy Dołączył: 02 Mar 2019 Posty: 1793 Skąd: Radzionków
Wysłany: 2025-04-08, 14:54
Tak powinno być. Sprawdziłem po numerze VIN i wiązka jest nie do zamówienia w Polsce.
Mam wiązkę do halogenów z innych modeli o ile przy halogenach będzie pasowała to już przy podłużnicy nie mam pewności.
Tak powinno być. Sprawdziłem po numerze VIN i wiązka jest nie do zamówienia w Polsce.
Mam wiązkę do halogenów z innych modeli o ile przy halogenach będzie pasowała to już przy podłużnicy nie mam pewności.
Taka wtyczka jest przy podłużnicy, 4 pinowa. Miałbyś coś takiego pasującego?
2ccccb05-60c5-4855-8d84-318c87c953a1.jpg
Plik ściągnięto 36 raz(y) 146,95 KB
Ostatnio zmieniony przez imajezior14 2025-04-09, 12:02, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum