Witajcie,
Zaczęła mi przeciekać lewa tylna lampa. Kupiłem nową (zamiennik) i niestety też zaczyna się powoli moczyć. Zauważyłem, że winna jest uszczelka, która jest bardzo zdeformowana. Pytałem w sklepach motoryzacyjnych ale nigdzie nie mieli czegoś takiego. ASO sprzedaje tylko lampy z tą uszczelką za 700 zł! Za zamiennik dałem 160 zł. Czy któryś z użytkowników Logana bądź Sandero miał podobny problem i udało mu się gdzieś dostać takową uszczelkę? W ostateczności mogę tę lampę przykleić silikonem tylko jak ją potem wyjąć jak spalo się żarówka 😔
Za wszelkie wskazówki dziękuję i pozdrawiam
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3949 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2025-04-28, 09:34
Może wrzuć fotkę o którą uszczelkę Ci chodzi? Bo kojarzę tam dwa uszczelnienia- jedna uszczelka jest na obwodzie tego zdejmowanego elementu z oprawkami żarówek a druga prostokątna, płaska, wokół wtyku wiązki elektrycznej uszczelnia kontakt lampa-nadwozie. Teoretycznie ta pierwsza zabezpiecza przed dostępem wody do lampy a druga przed dostępem wody do wiązki i do wnętrza bagażnika...
Ostatnio zmieniony przez Dymek 2025-04-28, 09:53, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum