Witam. Mam problem z nawigacją . samochód jest z Francji i miał wgrane mapy Francuskie , dlatego kupiłem mapy na allegro i wszystko działało dopóki nie zaktualizowałem systemu do najnowszej wersji 1.0.16.1 , po aktualizacji mapy zostały zablokowane. moje pytanie brzmi: da się to naprawić ? jeżeli tak to proszę o pomoc, z góry dziękuję.
Marka: DACIA
Model: DUSTER
Silnik: 1.6 16 V K4M
Rocznik: 2014
Wysłany: 2026-07-30, 18:12
A powiedz kolego po kiego grzyba aktualizowałeś do tej najnowszej wersji 1.0.16.1 ?
Przecie w necie wszyscy piszą żeby nie aktualizować MNE do tej wersji ,bo stracisz możliwość aktualizacji map na lewo i pozostanie Ci tylko aktualizacja firmowa za kupe kasy w EURO.Trzeba czytać bo potem boli .
Poszukaj w necie czy jest już jakiś sposób na powrót do poprzedniej wersji aplikacji ,bo chyba ciężko puki co .
Zależy mi raczej na pomocy w rozwiązaniu problemu typu : np. jakiegoś pliku który to naprawi a nie komentarze jak dwa wyżej które w żadnym stopniu nie pomagają.
Cześć. Z tego co znalazłem na Digital Eliteboard, temat problemu po aktualizacji Media Nav do 1.0.16.1 jest już częściowo rozwiązany (mój niemiecki niestety trochę zardzewiał 😉).
Wygląda na to, że nie trzeba od razu wracać do 1.0.15.3 — pojawił się patch `.lgu` dla wersji 1.0.16.1, który u części użytkowników przywraca działanie. Nie u każdego jednak przechodzi instalacja, więc trzeba dobrać rozwiązanie do konkretnego Media Nav.
Na DEB piszą też, że zwykły downgrade do 1.0.15.3 nie zawsze jest dobrym rozwiązaniem i może powodować dodatkowe problemy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum