Wysłany: 2009-08-09, 13:45 Przywitanie dla DacioForumowiczów
Heja,
z racji tego, że wypada się przywitać więc powiem krótko: jestem obecnie po jeździe próbnej nowej Dacii Logan MCV (wielkie dzięki panie Miłoszu) i muszę przyznać, że auto jest super :)
Tak, mogę powtórzyć "super" :)
A teraz do innych użytkowników - ja wiem, że są Skody, KIA, Volkswageny, Audi... ale co nowe to nowe, a odliczenia firmowe nie dały mi takiej ceny co w Dacii ;)
Tak więc muszę poczekać do początku grudnia.
Aha - w razie czego szczególnie witam forumowiczów z Wawy - będę śledził wątki jakiś zjazdów w stolicy i chętnie wpadnę.
Marka: Dacia
Model: był LOGAN jest DUSTER
Silnik: był 1,4MPI jest 1,6 16V
Rocznik: był 2005 jest 2013
Wersja: Ambiance
Marka: Opel
Model: Astra IV
Silnik: 1.7 cdti
Rocznik: 2011 Pomógł: 2 razy Dołączył: 13 Kwi 2008 Posty: 888 Skąd: W-WA
Wysłany: 2009-08-10, 12:35
A mam pytanie do kolegi, czemu LPG a nie ON ??? Jeśli konfigurator na stronie dacii nie kłamie to ON wychodzi taniej niż PB+LPG (biorę pod uwagę cenę instalacji LPG tą co ja płaciłem w moim roczniku oraz słabszego diezla)
Ostatnio zmieniony przez gigi303 2009-08-10, 12:38, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2009-08-10, 20:05
Mi kuchenka pali średnio 12 po wawce więc w porównaniu do PB jest to duża oszczędność (10l PB) ale pamiętaj że w dacii przy LPG trzeba częściej regulować zawory zmieniać filtry(zarówno te w samej instalacji jak i w aucie), świece, dobre przewody, przeglądy gwarancyjne są droższe do tego dochodzi co roczny przegląd techniczny, oszczędność zacznie się dopiero jak zrezygnujesz z ASO, a silniki Dci renault są naprawdę bardzo oszczędne jak patrzę na osiągi kolegów z forum to teraz tylko sobie pluję w brodę i w kuchenkę
Ostatnio zmieniony przez gigi303 2009-08-11, 07:46, w całości zmieniany 3 razy
A nie bałbyś się, że ze swoim szczęściem <; byłbyś pierwszym forumowiczem, któremu padły sławetne wtryski? (Nikomu rzecz jasna nie życzę), Dopiero byś pluł... <;
Mi kuchenka pali średnio 12 po wawce więc w porównaniu do PB jest to duża oszczędność (10l PB) ale pamiętaj że w dacii przy LPG trzeba częściej regulować zawory zmieniać filtry(zarówno te w samej instalacji jak i w aucie), świece, dobre przewody, przeglądy gwarancyjne są droższe do tego dochodzi co roczny przegląd techniczny, oszczędność zacznie się dopiero jak zrezygnujesz z ASO, a silniki Dci renault są naprawdę bardzo oszczędne jak patrzę na osiągi kolegów z forum to teraz tylko sobie pluję w brodę i w kuchenkę
No ja będę pół na pół jeździł (trasa katowicka/warszawa) więc zobaczymy jak u mnie będzie ze spalaniem :)
Wysłany: 2009-08-11, 12:02
Tak to na pewno sedan, już się przyzwyczaiłem że sedan jest oszczędniejszy i bardziej żwawy .
My mamy MCV i to jest kawał fury przez duże K, to musi palić nie ma wyjścia W trasie jest oszczędniej jeśli za mocno nie ciśniesz
Co do świerszczy przywykłem albo ogłuchłem , teraz mam problemy z samą instalacją LPG co opisywałem w innym wątku
A cieszę się cieszę ale z przestronności wielkiego kufra
Ostatnio zmieniony przez gigi303 2009-08-11, 12:08, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum