Marka: Dacia
Model: Duster 2 / VW Polo
Silnik: 1.6 SCe / 1.2
Rocznik: 2018 / 2002 Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Maj 2018 Posty: 236 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-08-14, 11:14
Właśnie bujam się z nimi w ramach naprawy gwarancyjnej. Odnośnie jakości usługi na razie nic nie powiem bo dopiero w przyszłym tygodniu mam zostawić auto na dłuższą diagnostykę. Jak na razie wrażenia bardzo średnie. Pierwsze wrażenie jest takie że jak diagnostyka komputerowa nie wykazuje błędu to serwis rozkłada ręce. I lokalizacja to jakaś tragedia. Ciężko się stamtąd wydostać jak trzeba zostawić u nich samochód. Właściwie tylko taxi lub samochód zastępczy. Albo 2 km piechotą do SKM w Rumii.
Marka: Dacia
Model: Duster 2 / VW Polo
Silnik: 1.6 SCe / 1.2
Rocznik: 2018 / 2002 Pomógł: 3 razy Dołączył: 15 Maj 2018 Posty: 236 Skąd: Gdańsk
Wysłany: 2018-08-17, 20:14
Idar, Przy odpalaniu wywala mi na ułamek sekundy kontrolkę ciśnienia oleju. Tak to wygląda:
https://youtu.be/kcw5xrIZjag
Na pierwszej wizycie panowie oczywiście nie stwierdzili żadnych nieprawidłowości bo w komputerze nie ma żadnego błędu. W tym tygodniu mam im odstawić auto na 2 dni na niby głębszą diagnostykę. Zobaczymy co zrobią, ale już jestem tak wkur... na ten samochód że nie odpuszczę tego tematu.
Już drugi raz do mnie zadzwonili, zapraszając na przegląd. We wrześniu, bo zapomniałem o tym, ze co roku mam jechać, po raz pierwszy mi się zdażyło, że nie zrobiłem 20tysięcy przez rok.
W piątek znów, zadzwonili, bo kończy się gwarancja i chcieli sprawdzić auto, przed upływem gwarancji. Pytali, czy cos jest nie tak? No auto brzęczy, jak zamykam drzwi, coś luźnego w podwoziu, ale mokro i zimno, nie chce mi się zajrzeć. OK, zerkniemy. Zerknęli, nie brzęczy. Osłona zbiornika paliwa podobno brzęczała, bo nakretka zniknęła. Nie brzęczy, nie interesuje mnie co zrobili, bo dalej zimno i mokro. Dla mnie Zdunek OK.
Pan, który mi sprzedał auto, dalej mnie rozpoznaje i cieszy się jak opowiadam, że jestem z auta zadowolony. Choc wcześniej mi sprzedawał auta w dużo droższym salonie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum