Wysłany: 2012-02-17, 11:45 Stepway - drżenie przedniej osi - wibracje
Witam. Od kliku dni przyuważyłem a raczej poczułem wybracje w aucie. myslalem ze jest to spowodowane np tym ze jest snieg i jest nierowno ale problem nie zniknął nawet po wyjezdzie na suchy asfalt... nie powiem, że niezły masaż jest przy tym... Ciśnienie kół jest oki sprawdzałem jakieś 2 dni temu... I jest na pewno przednia oś bo na kierownicy czuć i to bardzo wibracje
Witam. Od kliku dni przyuważyłem a raczej poczułem wybracje w aucie. myslalem ze jest to spowodowane np tym ze jest snieg i jest nierowno ale problem nie zniknął nawet po wyjezdzie na suchy asfalt... nie powiem, że niezły masaż jest przy tym... Ciśnienie kół jest oki sprawdzałem jakieś 2 dni temu... I jest na pewno przednia oś bo na kierownicy czuć i to bardzo wibracje
od sniegu odpadły ci ciężarki do wyważenia zasuwaj do wulkanizatora i sprawdz jeszcze czy jest prosta felga
Ciśnienie jest ważne, ale aby wyraźnie czuć to nie sposób nie zauważyć "flaka" gołym okiem. Po za tym, w takim przypadku nie tyle odczułbyś drganie co znoszenie.
Tak jak piszą Koledzy. Pierwsza wizyta kierunek wulkanizacja.
Po za tym przekładki kół, bez wyważania... Koszt obecnie niewielki, a technika idzie do przodu. To już nie te same opony, nie te same prędkości i nie ten sam ruch na ulicach co parenaście lat wstecz. Warto szanować ogumienie bo niby 20cm różnicy nie robi. Co to 20cm. A to już może być albo nie być dla chłodnicy
Pożyczasz czasem auto dzieciom, żonie? Ustrzelić felgę przy takiej aurze zdarza się najlepszym
Przebieg obecnie 31070 km. Autem jeżdzę tylko ja. Żony i dzieci brak. Musiał to być chyba śnieg bo wczoraj popuściło i było oki... ale i tak się przejade na wulkanizacje
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum