Liczyłem trochę na Sandero 1.4 GPL, bo wszystkie gazety i portale motoryzacyjne trąbiły że będzie dostępne na jesieni 2009.
Nawet na stronie dacii tak pisało
Takiego maila dostałem od Renault Polska:
Szanowny Panie,
W nawiązaniu do Pańskiego maila informuję, że po konsultacjach z działem wewnetrznym okazało się, że w roku bieżącym nie bedzie niestety możliwe wprowadzenie Dacia z GPL. Informacja zostanie wkrótce zmieniona również na stronie. Co do samodzielnego montażu gazu w aucie to Klient wykonuje to na własną odpowiedzilność. Nie oznacza to, że Klient utraci automatycznie gwarancję na auto. Może przede wszystkim stracić gwarancję na elementy związane z instalacją, gdyż takie modyfikacje nie są zalecane przez producenta.
Dziękujemy za zainteresowanie marką RENAULT.
Zapraszamy również do odwiedzenia naszej strony internetowej www.renault.pl
W przypadku dodatkowych pytań zapraszamy do bezpośredniego kontaktu z nami pod numerem telefonu (+48 22) 575 99 99 – jesteśmy do dyspozycji Klientów od poniedziałku do soboty w godzinach od 08.00 do 20.00.
Z poważaniem,
Beata Dobrzyńska
Dział Kontaktów z Klientami
Renault Polska Sp. z o.o.
ul. Marynarska 13
02-674 Warszawa
Tel.: +48 22 575 99 99
KRS: 0000121892 XIII Wydział Gospodarczy Krajowego Rejestru Sądowego
NIP: 526-020-59-83
Kapitał Zakładowy: 4 773 000,00 PLN
Wszystko wskazuje na to że nici z LPG.
Przynajmniej po moim mailu zmienili informację na stronie - teraz obiecują że od 2010
A w 2010 napiszą że od 2011
Pewnie i tak kupię diesla, wkurza mnie już LPG....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum