Tuż przed oficjalną uroczystością premiery nowego modelu - Dustera - Dacia opublikowała jego ceny.
Najtańsza wersja, z silnikiem 1.6 16V i napędzaną tylko przednią osią, kosztować ma na większości europejskich rynków 11900 € brutto, natomiast dopłata za napęd 4x4 będzie wynosić 2000 €.
W Rumunii ceny zaczną się od 10500 €, przy takiej samej jak powyżej dopłacie za 4x4.
Natomiast w Polsce kwoty te wyniosą odpowiednio 39900 i 10 tys. zł.
dusterrrr!.jpeg
Plik ściągnięto 27111 raz(y) 28,78 KB
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-03-03, 10:16, w całości zmieniany 4 razy
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-03-02, 11:13
No ale zanim zobaczymy go na polskich drogach to trochę minie - najpierw wprowadzenie do oficjalnej oferty, po złożeniu zamówienia oczekiwanie na odbiór (podobno na loganki i sandero ludzie czekają nawet 3m-ce, ciekawe jakie terminy będą na dustera)...
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-03-02, 15:21
Mieć ok 40tysiaków na auto i dylemat - Duster-golas, Sandero Stepway 1.6, czy może Sandero Laurette z klimą, elektrycznymi szybami z tyłu, alumfelgami i ejszcze troche zostanie:D
Marka: (nie posiadam)Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 105 KM 4x4
Rocznik: 2010
Wersja: Prestige
Wysłany: 2010-03-02, 17:21
hmm.. mnie ciekawi jeszcze jedna rzecz- jutro Euro NCAP podaje kolejne wyniki testów- znając życie wśród nich może być Duster, tym bardziej że już podali specyfikację (ważne w 4. kategorii)
_________________ W życiu najważniejszy jest zdrowy rozsądek.
paweloo97, no nie wiem Euro NCAP kupuje samochód z salonu, i nawet producent nie wie że został zakupiony właśnie na testy. Jest to spowodowane tym żeby producent nie robił tak zwanych wersji specjalnych z 20poduszkami, wszystkimi systemami bezpieczeństwa i super wytrzymałymi częściami byle samochód przeszedł jak najlepiej test.
Jak będzie już sprzedawany i wydawany ludziom wtedy na pewno będzie przeprowadzony test zderzeniowy
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-03-02, 17:30
benny86 napisał/a:
No ale zanim zobaczymy go na polskich drogach to trochę minie - najpierw wprowadzenie do oficjalnej oferty, po złożeniu zamówienia oczekiwanie na odbiór (podobno na loganki i sandero ludzie czekają nawet 3m-ce, ciekawe jakie terminy będą na dustera)...
Całkowita prawda z tym oczekiwaniem na Sandero. Swoje zamówiłem 1.02.2010, a odbiór będzie na koniec kwietnia lub poczatek maja 2010 roku.
benny86 napisał/a:
Mieć ok 40tysiaków na auto i dylemat - Duster-golas, Sandero Stepway 1.6, czy może Sandero Laurette z klimą, elektrycznymi szybami z tyłu, alumfelgami i ejszcze troche zostanie:D
I tu masz całkowitą rację, sam zaczynam sie zastanawiać, czy nie zamówiłem swojego Sandero Laureate za wcześnie.
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2010-03-06, 12:29, w całości zmieniany 1 raz
ja też czekam na stepwaya i zastanawiam się czy nie dałem dupy za wcześnie po tym jak laisar rzucił cennik dustera szczena mi trocheę opadła mnie stepway dci wyszedł z dodatkami 45500..
Całkowita prawda z tym oczekiwaniem na Sandero. Swoje zamówiłem 1.02.2010, a odbiór będzie na koniec kwietnia lub poczatek maja 2010 roku.
Ja sandero zamówiłem 20 maja 2009 , odbiór miał być na początku września , ale skończyło się na 1 - października. Ponad 4 miesiące oczekiwania
Miesiąc po moim odbiorze weszła wyprzedaż rocznika 2009 i upust 2000 PLN
A jeśli chodzi o dustera to interesowałby mnie tylko model 4x4 , bo co to za auto terenowe z napędem na dwa koła. Ma być terenowe , anie tylko tak wyglądać
Ostatnio zmieniony przez Jarosław P 2010-03-02, 20:15, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-03-02, 20:26
marcin27111974 napisał/a:
ja też czekam na stepwaya i zastanawiam się czy nie dałem dupy za wcześnie po tym jak laisar rzucił cennik dustera szczena mi trocheę opadła mnie stepway dci wyszedł z dodatkami 45500..
Marcin 27... może jednak uwzględnając ceny w Niemczech nie będziemy tak bardzo żałować. Patrz tabelka:
duster chciałoby się ale wybór padł na stepwaya i trza to uszanować jedno jest pewne ... mam takie mażenie żeby za 2 góra 3 lata polacy odszczekali tę klątwę pt. dacia to wielkie gówno liczą się tylko bemy mietasy audikasy .. a tak naprawdę polaku kupiłes auto na pokaz niby bezwypadkowe a masz wielkie g... a dacia pokazała rogi i tak trzymać....
dzięki krakry masz racje emocje górą ale trzeba wytrzymać ciśnienie jak justyna kowalczyk do ostatniego metra nasze dci ki nie wypadają najgorzej cenowo...
_________________ marcin27111974
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2010-03-06, 12:32, w całości zmieniany 1 raz
chlopaki bedziecie zadowoleni z stepwaya zobaczycie wytrzymajcie troche bedzie ok : dustera kupimy za 3 lata;] ja zamowilem stepwaya w lipcu lub na poczatku sierpnia otrzymalem kolo polowy pazdziernika;] jeszcze troszke i otworzycie szmpana ;] czas szybko leci ;] do tego zamowicie dustera w kwietniu a otrzymacie na koniec sierpnia ;] a stepwayam posmigacie juz troszke w wakacje;] MACIEK JEDZIEMY W MAJU DO SALONU DACI NA OGLEDZINY?;]
JUZ ZACZYNAM ZBIERAC KASE NA DUSTERA;] 4x4 BRAZOWY CUDO PRZYZNACIE:P
Ostatnio zmieniony przez KaS602 2010-03-06, 12:33, w całości zmieniany 1 raz
Dacia Duster – szósty model z gamy Dacia i jednocześnie pierwszy samochód terenowy tej marki, w kwietniu oficjalnie zadebiutuje w Polsce. Solidne i niezawodne auto będzie dostępne już od 39.900 zł w wersji 4x2 i od 49.900 zł w wersji 4x4.
Oficjalna sprzedaż aut rozpocznie się w kwietniu, jednak już w pierwszej połowie marca w salonach samochodowych Dacii można składać zamówienia na Dustera w wersji 4x2. Pod koniec marca będzie można zamawiać także auto w wersji 4x4.
Dacia Duster oferowana będzie w Polsce w trzech wersjach wyposażenia: Duster, Ambiance oraz Laureate. Seryjne wyposażenie wersji Duster obejmuje m.in.: dwie poduszki powietrzne (kierowcy i pasażera), felgi stalowe 16", ABS, wspomaganie kierownicy, podwójne reflektory, koło zapasowe. Wyposażenie wersji Ambiance rozbudowane jest m.in. o boczne poduszki powietrzne, zdalnie sterowany centralny zamek, przednie szyby sterowane elektrycznie. Dacia Duster w najwyższej wersji wyposażenia – Laureate – wzbogacona jest dodatkowo m.in. o takie elementy, jak: komputer pokładowy, felgi stalowe stylizowane, ręcznie sterowana klimatyzacja, reflektory przeciwmgłowe, elektrycznie sterowane i ogrzewane lusterka wsteczne, dwukolorowe zderzaki (górna część w kolorze nadwozia, dolna część czarna) oraz klamki zewnętrzne w kolorze nadwozia.
Po raz pierwszy w gamie tej marki pojawi się 6-biegowa skrzynia mechaniczna – będzie ona dostępna w Dacii Duster z napędem 4x4.
Dacia Duster będzie dostępna w trzech wersjach silnikowych:
- 1.5 dCi 85 dla Dacii Duster 4x2
- 1.5 dCi 110 dla Dacii Duster 4x4
- 1.6 16V 110 dla Dacii Duster 4x2 i 4x4
Najnowszy model Dacii pozostaje wierny filozofii marki – cechuje go bezkonkurencyjny stosunek ceny do ilości miejsca, niskie zużycie paliwa i niskie koszty eksploatacji oraz dobry poziom bezpieczeństwa i niezawodność. Na polskim rynku auto będzie dostępne w siedmiu kolorach nadwozia. źródło:http://www.francuskie.pl/wiadomosci/5383
kufi79 napisał/a:
MACIEK JEDZIEMY W MAJU DO SALONU DACI NA OGLEDZINY?;]
jeśli to do mnie pytanko to TAK (wolałbym już po MATURZE )
może będzie można na niego luknąć na targach motoryzacyjnych w Lublinie
http://www.targi.lublin.p...0/autosalon/pl/
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Ostatnio zmieniony przez maciek 2010-03-02, 20:50, w całości zmieniany 2 razy
panowie dajmy odetchnąć emocjom nie ukrywam mnie też poniosło ale uszanujmy nasze stepweejki .... jak bozia da to kupimy po dusterze życzę każdemu sobie też ... pozdrawiam... .............
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum