Wysłany: 2012-01-22, 19:56 Wyświetlacz - chyba problem
Wyświetlacz - chyba problem tzn. zaginęła mi jedna kreseczka na wyświetlaczu, problemu na razie niema, bo wżyciu codziennym to i tak nie świeci ale ... .
Do ASO z tym reklamować czy olać sprawę, bo i tak nigdy nie będzie świecić, to tylko zegarek i ta część jest nieświecąca?
Co o tym sądzicie?
To nie żaden problem, ale TTTM; w ramach oszczędności (tym razem: rzeczywiście dobrze pojętej) faktycznie nigdy tej kreseczki nie zrobili. No bo właśnie - po co?
A to dziwne, wcześniej jak patrzałem w trybie awaryjnym, to zdawało mi się, że wyświetlacz był z tą kreską, ale może coś mi się pokićkało. Grunt że wszystko w normie.
a mnie wczoraj i dziś rano o 5 część kreseczek z całego wyświeitlacza była niewidoczna .
dopiero po przejechaniu kilkunastu kilometrów kreseczki "wróciły"
to normalna rzecz przy takich temperaturach , czy coś zaczyna powoli dogorywać ???
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2013-03-26, 10:19
bastiano napisał/a:
a mnie wczoraj i dziś rano o 5 część kreseczek z całego wyświeitlacza była niewidoczna .
dopiero po przejechaniu kilkunastu kilometrów kreseczki "wróciły"
to normalna rzecz przy takich temperaturach , czy coś zaczyna powoli dogorywać ???
W Dacii jeszcze nie widziałem - stoi w garażu,nigdy tak nie zmarznie, ale w Lagunie jest tak "od zawsze", myślę że technologia wyświetlacza jest podobna.
Ciekłe kryształy tak mają. Wraz ze spadkiem temperatury robią się mniej ciekłe, a bardziej kryształy. Działają wolniej i coraz mniej widać. To normalne i dla cholesteroli i smektyków i nematyków.
Chciałem się zapytać czy można naprawić taki wyświetlacz. Im zimniej tym gorzej. Ale nawet latem mam taki problem jak na zdjęciu. Kiedyś tylko zimą szwankował i jak się już nagrzał to było dobrze. A teraz nie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum