witam kolegów 15,09,2011 odbieram dustera po 6 miesiecznym czekania
moja konfiguracja :
Duster Laureate 1.5 dCi 110 4x2 Euro5
kolor : Szary Basalte zamierzam zmienic na tonacje ciemna Carbonne -do konca tygodnia (czy cos z tym braze sie dzieje pekniecia lakieru ?)
pakiet Look
system ESP z ASR
kierownica i gałka dźwigni zmiany biegów pokryte skórą
upust od ceny katologowej -1,800 zł od ceny moze cos wiecej zobaczymy ?
dodatkowo montaz gratis ;
radia+ głosniki ,czujniki cofania przód i tył
Życzę cierpliwego czekania, czytania co jest na forum, na pewno Kolego będziesz zadowolony. Co do koloru to sprawa indywidualna i ciężko coś poradzić. Każdy kolor może pękać jak jest jakaś wada w produkcji.
mam jeszcze parę pytań ?
1.czy będą te głośniki pasowały Pioneer TS-A1313i-czy się zmieszczą 4 szt i radyjko Pioneer DEH-7300BT
2.czy duserze jest antena do radia i kabelki do głośników oczywiście wersja dustera laureata
3. co sadzicie o czujnikach z przodu ?? VALEO 8 sensorów ??
Ad1 Mogą wejść ale na styk. Chodzi o głębokość montażu. Radio będzie OK!
Ad2 Potrzebujesz 4 wtyczki male Renault. Kable z gniazdami są z przodu i z tyłu. Antena ma wtyk mały kątowy. Chyba będziesz musiał dokupić przelotkę antenowa na normalny gruby wtyk.
Ad3 Są OK!
Marka: dacia
Model: duster II
Silnik: 1,5 dci 110 KM 4x4 / 1,5 dci 110 KM 4x4
Rocznik: 2011 / 2014
Wersja: Laureate
Wysłany: 2011-08-20, 11:50
jeśli ten szary bazalt, to w praktyce ten "kawowy", to szkoda, że zmieniasz. Jak zobaczyłem na drodze, to żałowałem, że wybrałem czarny (choć też jest niczego sobie )
Dzisiaj dostałem tel.od dilera(Smolarek-Skierniewice) ze moje auto będzie dopiero pod koniec ostatniego tygodnia października a maiłem odbierać 15 września (6 miesięcy oczekiwania ) a tu z tych 6-miesięcy zrobiło się 7,5 czytałem na forum ze może się przedłożyć o 1 miesiąc .czy takie traktowanie klienta jest normalne nie wiem czy nie iść z tym do prawnika ??
Ostatnio zmieniony przez sibi 2011-09-05, 11:18, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-09-05, 11:20
sibi napisał/a:
czy takie traktowanie klienta jest normalne nie wiem czy nie iść z tym do prawnika ??
Zależy na czym Ci zależy. Jeśli chcesz odstąpić od umowy nie powinno być problemów. Jeśli jednak zależy Ci na Dusterze możesz zrobić małą awanturę, meilować do RP i jak najwięcej wytargować za zwłokę
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-09-05, 18:23
Moim skromnym zdaniem bardzo sensowna oferta, jeśli duster byłby do odbioru pod koniec pażdziernika zimówki w sam raz. Jeślimasz dotychczasowy samochód i nie potrzebujesz zastępczego od nich spróbuj "zamienić" to na coś z akcesoriów do auta
spoko warunki coś czuję, że jak mnie by coś takiego spotkało to jedyne co bym otrzymał to słowa "no wiem pan mamy tyle zamówień, że nie wyrabiamy jakby pan chciał zrezygnować to wie pan sprzedamy dustera w 30 min w zamkniętym salonie". I mówię tu o moim szczęściu do tego typu sytuacji - przynajmniej w ostatnim czasie - bo odpukać, w moim ASO (Zodiac Witold Gut - Krosno) obsługa jest na wzorowym poziomie. (pozdro Paweł )
no włąsnie pytałem sie o dodatki do auta ale na samym poztaku mowili ze auto dostane na okres ,ale co do felg to nie wiem czy mi sie uda dostac moze oponki moge dostac ale zeby nie było ze nie dostane wcale bede czekal 1,5 miesiaca a tu tylko auto zastepcze ?
Ostatnio zmieniony przez sibi 2011-09-05, 22:18, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia --> Renault
Model: Duster 2 --> Kadjar
Silnik: 1.2 TCe 1.5 dCi EDC
Rocznik: 2017(m2018) --> 2017
Wersja: Prestige Pomógł: 7 razy Dołączył: 20 Kwi 2010 Posty: 1700 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2011-09-06, 07:41
sibi, ludzie z forum mieli też długie obsuwy i niczego im nie zaproponowano. Zastępcze auto myślę, że super sprawa, a jak się przedłuży to jeszcze zimówki.
WITAM panowie w poniedziełk odbieram tymczasowe auto Renault Kangoo zobacze jak tym cackiem bedzie sie jezdziło? ,No ale nie moge sie doczekac tego DUSTERA ??
Ostatnio zmieniony przez sibi 2011-09-16, 11:42, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum