Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE Pomógł: 11 razy Dołączył: 16 Wrz 2007 Posty: 2127 Skąd: Lublin
Wysłany: 2010-03-20, 12:04
Wilgoć i pleśn w kabinie. Konstrukcja drzwi w Dacii sprzyja nasypywaniu do środka śniegu przy każdym otwarciu. Nie pomaga szczotkowanie bo śnieg dostaje się między drzwi a gumu. Skutek taki, że na podłodze zawsze jest mokro. U mnie wdała się pleśń pod siedzeniami przednimi siedzeniami.
Jak to wytępić bez niszczenia tapicerki?
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
... u mnie jest podobnie, dzisiaj właśnie pożyczyłem odkurzacz piorący i "wypompowywałem" wodę z nasiąkniętego dywanika. Największy problem to wyczyszczenie dywanika w okolicy pedału gazu i hamulca
_________________ Dacia LOGAN MCV - AD 2008 , 1,5 dCi
Pierwsze mycie i woskowanie po zimie.
Wymieniłem także filtr wstępny, 15 min roboty ( stary po pół roku bardzo brudny ).
Zmieniłem opony na letnie i założyłem je na alufelgach.
Zostanie jeszcze wymiana filtra kabinowego i poszukanie mocnego odkurzacza bo mój jakoś słabo wciąga brud z tapicerki zwłaszcza pod pedałami.
Wilgoci i pleśni nie zauważyłem bo trzymam auto w garażu i regularnie wietrze.
Po powrocie z delegacji wymieniłem filtr kabinowy.
Ostatnio zmieniony przez yarocz 2010-03-28, 14:32, w całości zmieniany 2 razy
Przez cały okres zimowy pod wycieraczką jezdzi gazeta. Wymieniam kiedy wilgotna i to częsciowo załatwia sprawę. Najwiecej wody jest chyba ze sniegu który wnosimy na butkach więc taka wyborcza na ten przykład jest poprostu rewelacyjna.
Ostatnio zmieniony przez stempik 2010-03-20, 20:00, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum