Coś pewnie muszę kupić bo autko ma wciąż oryginalne.Tyle tylko że wciąż nie zdecydowałem jakie. Jednego jestem pewien, to na pewno nie będzie Dębica.
Więc może:
Dwa razy ludziom prawie wjechałem do bagażnika więc starczy. Wiem że nie byłem bez winy, ale po co ryzykować.
Na pirelli czy firestonach a może i kleberach też będziesz ryzykował.
A poza tym prawie robi różnicę
Wiesz gdyby Ci opony dostały nagle bąbli na bocznych powierzchniach albo wystrzeliły bez przyczyny to rozumiem ale że prawie wjechałeś w ludzi to nie jest argument.
Ja jeździłem na Dębicy kilka ładnych lat w starym aucie i teraz też mam dębice na letnich. Zimowe mam Pirelli ale tylko dlatego że trafiłem na wyprzedaż i kupiłem za półdarmo.
Najlepiej by było poruszać się zawsze (nawet mając kosmicznie najlepsze gumy) tak jakby się miało najgorszy szajs. Prawdę mówiąc, to nie przywiązuję jakoś specjalnie wagi do jakości opon a nigdy nikomu w kufer nie wjechałem.
Najlepiej by było poruszać się zawsze (nawet mając kosmicznie najlepsze gumy) tak jakby się miało najgorszy szajs. Prawdę mówiąc, to nie przywiązuję jakoś specjalnie wagi do jakości opon a nigdy nikomu w kufer nie wjechałem.
Coś w tym jest Sporo jest takich kozaków na drogach, dla których prawa fizyki nie istnieją, tylko dlatego, że maja "kosmicznie najlepsze gumy"
jak to mawia mój wulkanizator "najlepsze zimówki nie zastąpią mądrej główki"
Zgoda i dlatego mój instruktor mawiał jak nie dadzą rady opony i hamulce to masz jeszcze kierownicę, ręce i rozum.
Skorzystałem kiedyś z tej rady i gdy przede mną facet gwałtownie zahamował to ja zamiast "wślizgnąć" mu sie do bagażnika wykreciłem kierownicą w bok i przejechałem obok "przerażnej twarzy" po chodniku i pojechałem dalej.
Z tego testu polecam Uniroyal RainExpert, jest droższa od badziewiastych Passio o raptem 30 zł / szt. Rewelacyjnie hamuje na mokrym, mam na tyle i auto aż przysiada, z przodu oczywiście Passio. Jak tylko przypłynie dodatkowa gotówka wymieniam na przodzie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum