Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 KM EDC
Rocznik: 2018
Wersja: Prestige Pomógł: 24 razy Dołączył: 27 Cze 2018 Posty: 1560 Skąd: WE, WPR
Wysłany: 2019-01-25, 16:53
W innym przypadku będziesz skazany na IV generację instalacji, czyli poza gazem silnik będzie musiał pobierać równolegle też benzynę. O ile pamiętam w silnikach TSI stosunek gazu do benzyny wynosi 75% do 25%. Oszczędność więc taka sobie. W TCe jest w zasadzie taka sama technologia, więc i pewnie zasada działania instalacji IV generacji jest ta sama.
_________________ EDC - Ekonomiczny Duster Codziennie. Psycho the rapist
W innym przypadku będziesz skazany na IV generację instalacji, czyli poza gazem silnik będzie musiał pobierać równolegle też benzynę. O ile pamiętam w silnikach TSI stosunek gazu do benzyny wynosi 75% do 25%. Oszczędność więc taka sobie. W TCe jest w zasadzie taka sama technologia, więc i pewnie zasada działania instalacji IV generacji jest ta sama.
Co do 1,2TCe mój znajomy jeździ Scenikiem Grand z 1,2TCe 132KM i instalacją BRC SDI2.0, auto spala mu 9 LPG i 1 litr Pb, więc nie jest tak źle.
Czy ktoś gazował 1.3 tce? Przeszukałem internet i jedyne co znalazłem to dedykowaną instalację kme i dosłownie kilku użytkowników. Aso na jakiekolwiek wspomnienie twierdzi że powinienem kupić nowego dustera 1.0 z fabryczną lpg ;)
Jak ten silnik znosi lpg? czy wystarczy regulacja i odpowiednio często sprawdzać luzy?
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3746 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-09-23, 14:29
Wtrysk bezpośredni - to samo co 1.2 Tce czyli najlepiej wtrysk fazy ciekłej przez oryginalne wtryskiwacze.
Inne protezy z dotryskiem benzyny są moim zdaniem bez sensu.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum