- zauważyłem ciekawą prawidłowość: im bardziej pochlebna recenzja (a niniejsza mimo wytykania wielu wad Dacii ostatecznie ma wymowę dość pozytywną), tym więcej negatywnych komentarzy. W innych krajach chyba jakoś tak bardzo tego nie widać...
Z ciekawostek: ten test robili chyba jacyś łże-dziennikarze - bo spalanie wyszło im zdaje się dość realne: dla diesla 5,3 w mieście i poniżej 5 na trasie.
(I bardzo proszę o nie wyśmiewanie się przez naszych lokalnych eko-mistrzów, tylko wzięcie pod uwagę wyników reszty dziennikarskiej braci d: ).
"Przygnębiające wnętrze....niech mi ktoś powie na czym to polega.
Mogą podróżować trzy osoby...
Auto dla ludzi czego chcą i gotowi są zrezygnować z przyzwoitego standardu....
....a skoda fabia skaut... i wszystko jasne!
Dramat!
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2010-04-27, 18:10
Laisar ja zauważyłem inną prawidłowość : na Dacię narzekaja ludzie, któzy tak naprawdę nie znają tego auta - nie odwiedzili salonu, nie mieli okazji się przejechać, nie znają nikogo kto posiada Dacię. Natomiast sporo z nich po przyjrzeniu się samochodowi bliżej zmienia zdanie - może nie w idealistyczny zachwyt, ale jednak zaczynają się zastanawiać nad kupnem teraz/ w przyszłości lub po prostu zmieniają opinie o Dacii
Marka: Dacia
Model: Sandero III Stepway
Silnik: 1.0 TCe LPG
Rocznik: 2021
Wersja: Comfort Pomógł: 1 raz Dołączył: 22 Wrz 2007 Posty: 351 Skąd: Częstochowa, Polska
Wysłany: 2010-04-27, 19:08
benny86 napisał/a:
Laisar ja zauważyłem inną prawidłowość : na Dacię narzekaja ludzie, któzy tak naprawdę nie znają tego auta - nie odwiedzili salonu, nie mieli okazji się przejechać, nie znają nikogo kto posiada Dacię.
Ja zauważyłem, że na Dacię narzekają głównie ci, których nie stać na nowe auto, lecz na używanego "trupa" z uznanym znaczkiem na masce...
benny86 napisał/a:
Natomiast sporo z nich po przyjrzeniu się samochodowi bliżej zmienia zdanie - może nie w idealistyczny zachwyt, ale jednak zaczynają się zastanawiać nad kupnem teraz/ w przyszłości lub po prostu zmieniają opinie o Dacii
Sporo ludzi zaczynają patrzeć na auto jako rzecz codziennego użytku, a nie na wskaźnik sukcesu życiowego. Ja też auto uważam za coś takiego jak tv czy pc - można mieć lepszy czy gorszy, ale niech spełnia swoją podstawową funkcję. Szczerze mówiąc, jak podejmę pierwszą pracę i będę decydował się na zakup auta na co dzień (bo Polonią jeżdżę jak youngtimerem - od okazji, wolno i z klasą, a jak :P), to Dacia (jeśli oczywiście nie zmieni polityki cenowej) będzie moim nr 1. Wolę takie Sandero Stepway dCi niż bazową wersję Punto Evo, Corsy czy Yarisa. A za resztę kasy kupić coś do domu :)
na Dacię narzekają ludzie, którzy tak naprawdę nie znają tego auta - nie odwiedzili salonu, nie mieli okazji się przejechać, nie znają nikogo kto posiada Dacię. Natomiast sporo z nich po przyjrzeniu się samochodowi bliżej zmienia zdanie - może nie w idealistyczny zachwyt,
Tak miałem u mnie w pracy: Dacia zyskuje w bezpośrednim kontakcie. Coś jak ja
Kolega (fanatyk "Roverków") który powoził przez 50 km i to w b. złych warunkach atmosferycznych (mnie dorwało zapalenie spojówek) wygłosił jedną z najlepszych recenzji:
-!awruK, co od niej chcą ?!
-Kto?
-Dziennikarze!
P.S.
Dzisiaj na ul. Gen. Dąbrowskiego w RZ spotkałem czerwonego Stepwaya [RZ-----] suuper wygąda!
Ostatnio zmieniony przez piotrres 2010-04-27, 21:26, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum