Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-06-11, 15:14
Nova napisał/a:
jackthenight napisał/a:
wox napisał/a:
"Większość nowoczesnych aut segmentu B oferuje w 2 rzędzie siedzeń więcej miejsca" - to jest najlepsze (ale to przecież AŚ )
Bo to prawda - w Sandero na tylnych siedzeniach jest ciasno.
Eee tam - nie jest tak źle. Wystarczy, żeby kierowca i pasażer z przodu nie byli dryblasami a pasażerowie z tyłu...grubasami
Ja ani grubas ani dryblas nie jestem, mam 177 cm wzrostu i ważę 70 kilo, a jednak ciasno mi jest w Sandero z tyłu - nie mówię że bardzo, ale w Loganie na przykład jest zdecydowanie więcej miejsca.
Z tego co pamiętam to nawet w poczciwym Fiacie Tipo z tyłu było chyba więcej miejsca.
Marka: Dacia, Fiat
Model: Sandero, Tipo
Silnik: 1.4 MPI, 1.4 16V
Rocznik: 2008, 2016
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 66 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 3233 Skąd: Łódź
Wysłany: 2009-06-11, 20:29
DUCATI napisał/a:
tipo to segnmant C :P
No tak, kiedyś auta były mniejsze. Bo teraz wymiary Sandero są większe od Tipo.
Sandero jest dłuższy, wyższy i szerszy nić poczciwe Tipo - a jednak to Tipo jest segment C a Sandero to segment B
Marka: Fiat, Dacia
Model: Bravo, Stepway
Silnik: 1.6, 1,5 Pomógł: 1 raz Dołączył: 27 Maj 2010 Posty: 117 Skąd: Szczecin
Wysłany: 2010-05-28, 10:43
jackthenight napisał/a:
Ja ani grubas ani dryblas nie jestem, mam 177 cm wzrostu i ważę 70 kilo, a jednak ciasno mi jest w Sandero z tyłu - nie mówię że bardzo, ale w Loganie na przykład jest zdecydowanie więcej miejsca.
Z tego co pamiętam to nawet w poczciwym Fiacie Tipo z tyłu było chyba więcej miejsca.
No patrz - ja mam 187 cm i 85kg a za mną siedział kuzyn ponad 190 cm i prawie 100 kg wagi i nie narzekał Dodam, że w takim położeniu zrobiłem trasę ponad 600 km i było spoko - nie czułem się nawet zmęczony.
Owszem wygodniej byłoby mi odsunąć fotel na maksa ale generalnie w takim położeniu to nawet w Vectrze rodziców z tyłu nie ma za wiele miejsca.
Np. w Grande Punto taki manewr nie miałby szans - jest zwyczajnie mniej miejsca niż w Sandero a GP to całkiem spore auto jak na segment B. Miałem też okazję posiedzieć w nowej Fieście... wrażenie ciasnoty jest przytłaczające - mniej miejsca niż w moim małym starym Swifcie.
Ostatnio zmieniony przez r_lukas 2010-05-28, 10:48, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum