Nie, tym razem to nie schadenfreude <; a jedynie ilustracja do wniosku, jaki mi się ostatnio nasunął przy czytaniu o kolejnych akcjach serwisowych różnych marek:
zaryzykowałbym bowiem stwierdzenie, że VW został okryty mitem niezawodności w czasach, kiedy robił samochody w rodzaju współczesnej nam... Dacii! (;
Pisałem wyłącznie z perspektywy technicznej - nie znam historii relacji cen VW do siły nabywczej "ludu"...
Cytat:
nie wiem czy w latach 50,60,70-tych też szydzono z VW, jak dziś z Dacii (choć to się zmienia powoli)
...ani stosunku owego "ludu" do marki VW.
Aczkolwiek wydaje mi się, że - jeśli już - to Dacię szyderstwa spotykają raczej nie ze strony "ludu" jako takiego, co tylko pewnych jego grup. I to jeszcze bardzo zmieniających się w zależności od kraju.
Tyle że ja naprawdę nie o tym chciałem, tylko, powtórzę, o stronie technicznej (:
I nie mam nic przeciwko VW czy jakiejkolwiek innej marce - natomiast osobiście oceniam, że ceny bardzo wielu (w tym właśnie i VW) nie odpowiadają temu, co się za nie otrzymuje (z mojego punktu widzenia).
Dacia też nie jest idealna - o, nie - ale uważam, że pod tym względem jest jednak dużo mu bliższa, niż jakakolwiek konkurencja, która przychodzi mi teraz na myśl.
Ostatnio zmieniony przez laisar 2010-06-04, 11:17, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum