Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 89 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3810 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-05, 12:35 Auto Świat 28/2010 Test Sandero, Fiesta , Mazda 2 i Fabia
Zgadnijcie kto wygrał i dlaczego Fabia
Sandero w najbogatszej wersji z silnikiem 1.6
Sandero na naj bagażnik, miejsce w środku, żwawszy silnik i osiągi. Kosztuje 15 tys mniej od konkurentów i zajęło ostatnie miejsce.
Najważniejszy zarzut : nie można zamówić ESP (do skody można za jedyne 5 kafli) strach pomyśleć co wymyślą te redaktorzyny kiedy ESP będzie obowiązkowe ?
Generalnie nawet na papier toaletowy się to nie nadaje, jest ranking samochodów do 5000 PLN i połowa to samochody z grupy Volkswagena (nawet starą Felicię tam wsadzili - rdzewieje toto straszliwie w takiej cenie).
Musi słabo iść sprzedaż "niemców" skoro aż tak agitują. W następnym numerze test Dustera dci 110 4x4 - tam na szczęście ESP można zamówić.
Wysłany: 2010-07-05, 13:16 Re: Auto Świat 28/2010 Test Sandero, Fiesta , Mazda 2 i Fabi
DrOzda napisał/a:
Sandero w najbogatszej wersji z silnikiem 1.6
Sandero na naj bagażnik, miejsce w środku, żwawszy silnik i osiągi. Kosztuje 15 tys mniej od konkurentów i zajęło ostatnie miejsce.
Model: Duster
Silnik: 1.6 4x2
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 371 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-06, 15:18
To już norma w wykonaniu Auto Szmaty.
Dlatego ja czytam wyłącznie kilka serwisów internetowych, w których można liczyć na niezależne albo przynajmniej własne zdanie autorów
Marka: Peugeot
Model: 807
Silnik: 3.0 V6
Rocznik: 2003 Pomógł: 1 raz Dołączył: 18 Mar 2010 Posty: 67 Skąd: Kraśnik
Wysłany: 2010-07-08, 13:23
zdzisiu27 napisał/a:
Dlatego ja czytam wyłącznie kilka serwisów internetowych, w których można liczyć na niezależne albo przynajmniej własne zdanie autorów
Dziękuję w imieniu redakcji
Ostatnio zmieniony przez KrzysiekG 2010-07-08, 13:24, w całości zmieniany 1 raz
Już samo zdjęcie tytułowe sugeruje, że Dacii trzeba strzelić gola.
A "zielona kura", jak wynika z tekstu ma więcej miejsca z tyłu (zwłaszcza na szerokość)
choć przeczą temu liczby na rysunku.
Moja sąsiadka miała kupić Sandero, tylko, że trzeba było na nie poczekać 2 m-ce. a Fabia HTP była od ręki. Zeszłoroczna.
_________________ Czy chcesz, żeby Twoja pralka była inteligentniejsza od Ciebie?
Jest: Duster 1.6 16V 4x2 Laureate "Dragster":
Sageata Albastra Carpaţi Pentru Gaz ;)
Model: Duster
Silnik: 1.6 4x2
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 2 razy Dołączył: 12 Mar 2009 Posty: 371 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-08, 19:53
piotrres napisał/a:
Już samo zdjęcie tytułowe sugeruje, że Dacii trzeba strzelić gola.
A "zielona kura", jak wynika z tekstu ma więcej miejsca z tyłu (zwłaszcza na szerokość)
choć przeczą temu liczby na rysunku.
Sandero szerokość wnętrza z przodu 1395
Sandero szerokość wnętrza z tyłu 1405
Fabia szerokość wnętrza z przodu 1375
Fabia szerokość wnętrza z tyłu 1375
I w ogóle szkoda chyba więcej o tym pisać... Żenada , co kasa robi pismakom z głowy
Wysłany: 2010-07-16, 11:48 Re: Auto Świat 28/2010 Test Sandero, Fiesta , Mazda 2 i Fabi
DrOzda napisał/a:
To samo mogę ja napisać. W Auto-Motor-i-Sport pojawił się test Cee'd, Astra, Megane, Auris, Golf... kto wygrał i dlaczego Golf? Cee'd - ostatnie miejsce. No ale też kosztuje najmniej. O 10 tyś. od drugiego najtańszego (Megane) i o ponad 17 tys. od najdroższego - zwyciężcy testu.
Dziękuję w imieniu redakcji
Tak, i na jezyk rodem spod budki z piwem tez mozna liczyc
Najlepiej nie czytac nic i probowac wszystko na wlasnej skorze.
Wiem, i takie ma byc - bede marudzil, az sie nie poprawia
Chce swoja upierdliwoscia poprawic jakosc tego, co w internecie sie publikuje - zaczalem od francuskie.pl
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum