Wysłany: 2010-07-02, 21:48 WITAM WSZYSTKICH NA FORUM
Zwracam się do wszystkich posiadaczy Dacia Duster - proszę was o podanie wszystkich WAD powyższego samochodu (o zaletach wystarczająco się już naczytałem). Moje pytanie kieruję z uwagi na fakt, iż w najbliższym czasie zamierzam zamówić powyższy pojazd w wersji 4x2 benzyna, wersja Ambiance bądź Laureate (z żoną trwają dyskusje czy warto dopłacać za pierdoły) i nie chciałbym być czymś niemile zaskoczony. Prosiłbym was również o podanie cen przeglądów bo niestety nie dopytałem w salonie. Za wszelkie odpowiedzi wielkie dzięki.
Byliśmy przekonani do zakupu MCV (bardzo ładne auto i nader praktyczne) jednak po wizycie w salonie stwierdziliśmy z żonką , iż duster jest dla nas bardziej odpowiedni (SUV, również duży bagażnik, no i w przyszłości łatwiej będzie go sprzedać). Dlatego teraz przeglądamy co się da na temat tego modelu - jednak nadal wszystkiego nie wiemy np: czy blachy sa ocynkowane (gdzieś na forum znalazłem że w sandero jest ocynk częściowy, ale co z dusterem?), jak wygląda rzeczywiste wykończenie tego auta (w salonie nie da się wszystkiego przecież zobaczyć a i wiele niedorubek wychodzi dopiero po pewnym czasie normalnego użytkowania), czy silnik benzynowy do dobra jednostka i ile spala paliwa (głównie w mieście),koszty przeglądów, no i czy warto jednak zamawiać teraz - odbiór październik/listopad, czy poczekać na koniec roku - jednak wówczas nie ma żadnej pewności iż nie zdrożeje a wszystko niestety wskazuje że jednak tak (norma euro 5; duże zapotrzebowanie na samochód itp. itd).
Ja też nie mam Dustera tylko MCV-kę, ale choć wcale nie jest idealna, to i tak jestem bardzo zadowolony (:
Właścicieli Dusterów jest natomiast jeszcze stosunkowo niewielu, ale nie ma to większego znaczenia: po prostu poczytaj forum - znakomita większość kwestii dotyczy w jednakowym stopniu wszystkich modeli Dacii. W tym chyba wszystkie wymienione przez Ciebie...
Witaj
Jest kilka wątków dotyczących Dustera. Póki co nie ma zbyt wielu informacji, bo i szczęśliwców, którzy już maja ten model jest niewielu. Za jakiś czas powinno być z tym lepiej, jak zaczną realizować zamówienia. Niestety żeby dostać upragnione auto trzeba się uzbroić w ciepliwość.
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum