Jadę sobie dzisiaj Al. Uni Lubelskiej w Lublinie myśląc że przepisowo 70km/h. Nawet przy fotoradarze zwolniłem (nie wiem dlaczego). Patrze Policja stoi to odruchowo zwolniłem jeszcze do 50km/h. Patrze Pan Władza idzie wybierać samochód do kontroli prędkości trochę się zdziwiłem, ale na wszelki wypadek tak ustawiłem się na pasach żeby wybrał innego kierowce . Wybrał biało-czarnego Civica. Byłem bardzo zdziwiony ponieważ jechał prędkością taką jak Ja przepisów nie łamał.
Później znowu przejeżdżałem tą drogą i zauważyłem że ograniczenie do 70km/h zostało zasłonięte i chyba jest znak też roboty drogowe. Pewnie asfalt jest w niektórych miejscach jest nie równy więc wprowadzili ograniczenie.
Więc pamiętaj patrz na znaki. Uważnie. Pamiętaj że są prowadzone teraz naprawy dróg (nawet jedno dniowe).
Chciałbym przypomnieć że w dniach 7 i 8 sierpnia będzie jakaś "Akcja Bezpieczne Drogi", Podczas której będą nas kontrolować Panowie Policjanci "bez skrupułów"
taki mój wywód.
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Nie tyle "nie jeździj na pamięć", tylko kup CB-Radio. Fajny numer chłopaki zrobiły - zasłonili tablicę i się ustawili, nie ździw się jak za dwa-trzy dni tablica będzie odsłonięta (taki motyw o ile się nie mylę był w Sosnowcu na 70...) :D
Ale spoko, ja się złapałem na fotopstryk w Krakowie na drodze, na której jest "siedemdziesiątka", ale fotoradar stoi tuż za "skrzyżowaniem" ;d
Ale takiego "łapania" jest mnóstwo - między zakrętem w Strzemieszycach a "taśmociągiem" (dk94 Dąbrowa G. - Kraków) na prostej drodze ustawili 50 (za ostrym zakrętem na którym jest 70, co więcej zimą nieprzestrzeganie prędkości = jazda bokiem (wiem z doświadczenia)).
Po co? a po to że misiaczki się tam ustawiły i stały non-stop przez dwa miesiące, po czym przyszli panowie drogowcy i zastawili pół drogi, jak jest już zwężka to zdarza się że się ich nie spotka :D
S1 w stronę Tych na wysokości Huty Katowice osiemdziesiątki pod górkę a za górką suszarka ;d, ogólnie S1 między Podwarpiem, a Hutą Katowice są trzy skrzyżowania i popularne trzy pięćdziesiątki na odcinku kilku kilometrów, zdarzało się że wszystkie były obstawione...
Gorzej z jazdą na pamięć jeśli chodzi o "pierwszeństwa", mimo że na niektórych skrzyżowaniach i tak sprawa jest zagmatwana, to czasami potrafią jeszcze nieźle zamieszać :D A pierwszeństwa są dla mnie mimo wszystko ważniejsze niż prędkość i kreski...
Ostatnio zmieniony przez czaju 2010-07-20, 22:43, w całości zmieniany 2 razy
Ale takiego "łapania" jest mnóstwo - między zakrętem w Strzemieszycach a "taśmociągiem" (dk94 Dąbrowa G. - Kraków) na prostej drodze ustawili 50 (za ostrym zakrętem na którym jest 70, co więcej zimą nieprzestrzeganie prędkości = jazda bokiem (wiem z doświadczenia)).
Ten zakręt z 50 to nie ty pierwszy zaliczyłeś. Wystarczy popatrzeć na barierkę odgradzającą pasy. Jest tam tragedia zwłaszcza po tzw. pierwszym deszczu.
Ostatnio zmieniony przez Marek1603 2010-07-21, 05:10, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum