Wysłany: 2010-07-30, 06:40 sa jakies promocje na jesien ?
witam
czy ktoś z was wie może czy w salonie daci na jesień są jakieś nowe promocje ?
bo wiem, że ta obecna jest do września.
Może ktoś kupił w tym okresie w poprzednich latach samochód?
pytam bo rozważam zakup sandero - ale dopiero kasa będzie kolo października/listopada
a może lepiej poczekać na początek roku ? i kupić na wyprzedaży rocznika (tylko wtedy będzie ciężko dostać to co się chce - a diesla to na pewno nie znajdę z takim wyposażeniem jak chce)?
pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez mollu 2010-07-30, 06:41, w całości zmieniany 1 raz
Też się zastanawiałem, czy nie lepiej poczekać z zakupem, ale doszedłem do wniosku, że nie ma co. Popatrz na wyniki sprzedaży - Daćka idzie ostro w górę i raczej nie ma motywacji, żeby ciąć cenę. Duster schodzi jak ciepłe bułeczki - w salonie powiedzieli mi, że właściwie codziennie sprzedają jedną sztukę.
Rabaty są całkowicie uzależnione od sprzedaży - tak samo w Skodzie ciężko liczyć na cokolwiek...
Boję się teraz raczej tego, że zniknie mi promocyjny Kredyt Relaks. Bardzo szkoda by mi było dodatkowych dwóch lat gwarancji i pierwszego roku AC/OC...
Auta z zeszłego rocznika to głównie demówki i to, co zostanie na parkingach - czyli auta, których za normalną cenę nikt nie chciał... a Daćki to przecież tanie auta.
matucha, zgadzam się, że koszt oprocentowania jest, delikatnie mówiąć, średni, ale nie odbiega on znacząco od ofert innych dealerów. Atrakcyjne wydaje mi się to, co pisałem - dodatkowe 2 lata gwarancji, pierwszy rok ubezpieczenia gratis. Fajne jest też to, że przy wpłacie 30% wartości nie wbijają Ci Banku do dowodu rejestracyjnego.
Ostatnio zmieniony przez Matthias[Wlkp] 2010-07-30, 08:09, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway
Silnik: 1.6 MPI Pomogła: 1 raz Dołączyła: 23 Mar 2010 Posty: 14 Skąd: Łódzkie
Wysłany: 2010-07-30, 09:09
A co macie do samochodów demonstracyjnych, kupuje się je taniej mają niski przebieg, zawsze troche zostaje w kieszeni. W mim przypadku 4k to chyba nie tak mało. Nawet na paliwo tyle jeszcze nie wydałem
Marka: Była Dacia
Model: Logan
Silnik: . Pomógł: 10 razy Dołączył: 25 Cze 2010 Posty: 819 Skąd: Polska
Wysłany: 2010-07-30, 09:25
Jeżeli samochód demo stoi w salonie i nikt nim nie jeździ to warto kupić ale tez już może być zniszczone albo ukradzione coś ze środka. Ale jeżeli samochód służy do testowania to w życiu bym nie kupił. Na jazdach testowych piłują samochody nieziemsko.
A co do rabatów to jakiś specjalnie dużych bym nie oczekiwał po Dacii, cena jest atrakcyjna i jest popyt spory.
Jeżeli samochód demo stoi w salonie i nikt nim nie jeździ to warto kupić ale tez już może być zniszczone albo ukradzione coś ze środka. Ale jeżeli samochód służy do testowania to w życiu bym nie kupił. Na jazdach testowych piłują samochody nieziemsko.
Dokładnie, szwagier zanim kupił Daćkę oglądał ze mną Opla Zafirę, dwulatek i do tego demo. W środku była masakra - poplamiony poprzecierany a silnik też wątpię żeby długo pociągnął... Auto miało dopiero 12tys przebiegu a silnik pracował jak by miał z 500 tys...
NIE POLECAM lepiej dołożyć kilka tysięcy ale nie jeździć autem które było ciągle katowane przy zimnym silniku....
Ostatnio zmieniony przez Daemon84 2010-07-30, 09:41, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: 2010-07-30, 11:21 Re: sa jakies promocje na jesien ?
mollu napisał/a:
a może lepiej poczekać na początek roku ? i kupić na wyprzedaży rocznika (tylko wtedy będzie ciężko dostać to co się chce - a diesla to na pewno nie znajdę z takim wyposażeniem jak chce)?
Ja będę kupował na początku roku. Na razie Sandero jest na pierwszym miejscu ale jak będą ciekawsze promocje u konkurencji to kupie coś innego (np. KIA Venga, Ceed, Skoda Fabia itp). Na wyprzedaże w Dacii bym za bardzo nie liczył (no chyba, że Logan sedan). Rozmawiałem ze sprzedawcą i dostają po prostu tak mało samochodów, że nie muszą kusić promocjami, to co jest to się sprzedaje. Ja natomiast liczę, że może pojawi się trochę bardziej współczesny silnik benzynowy w Sandero, nawet jakby miała lekko podrożeć.
Model: Duster 4X2
Silnik: 1,5 dCI 110 KM
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Mar 2009 Posty: 846 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-07-30, 21:15
TAXI AIRPORT napisał/a:
A co do rabatów to jakiś specjalnie dużych bym nie oczekiwał po Dacii, cena jest atrakcyjna i jest popyt spory.
Kolego, tak nie do końca bo pod koniec roku 2009 na Puławskiej u Jantara było demo MCV 1,5 dCI 85 KM 7 os. z przebiegiem 1500 km z czego to ja mu nabiłem 500 km.
Rabat ok 6000 tyś zł auto rejestrowane we wrześniu.
Patrząc co chcesz kupić to mi się wydaje, że pierwszy byś po niego leciał tu masz foty auta
Ja również kupiłem demo które jeździło w salonie niespełna trzy miesiące a na liczniku 2996km , innego samochodu przy tym upuści 8tyś zł bym nie kupił.
W mojej rodzinie też jeździ demówka (Ford) i jest OK.
Miałem okazję porównać MCVkę DEMO z kilkoma tysiącami na liczniku i nówkę z 20 km przebiegu. Różnica jest wyczuwalna - tak jak np. z radiem z wystawy. Jakiś czas temu skusiłem się, bo radyjko było takie, jakie sobie upatrzyłem, a nie chciałem czekać na dostawę - pokrętła wszystkie wyraźnie zużyte, ale służy mi już 6-ty rok.
Jednak tego typu zużycie, jak w demówce, by mi przeszkadzało ;).
Ja tam z samochodem obchodzę się jak z jajkiem, więc nie będzie tak źle. Lekka noga i lekkie ręce - w moim 10-latku wszystkie manetki, pokrętła, wajchy, itp. chodzą jak w nówce ;).
Poza tym rozmawiamy o subiektywnych odczuciach i w pewnym sensie uprzedzeniach, a demówka demówce nie równa...
szkoda, że nie mogę od razu czegoś zamówić - ale mam nadzieje, że nie będzie chociaż drożej pod koniec roku z okazji tego, że tak im wzrosła sprzedaż ;) - a jak będzie taniej to się nie obrażę ;)
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2010-08-02, 13:58
Myślę że na razie ruchy cenowe mogą być minimalne, ale prawdopodobnie od kolejnych generacji modeli będzie znaczący wzrost - w oficjalnych materiałach firmy Renault są zapowiedzi takej sytuacji, ze tanią marka koncernu będzie Łada, a Dacia będzie pozycjonowana w połowie pomiędzy Renault a Ładą, czyli cenowo mniej więcej na poziomie Skody
Dzisiaj, jak zamawiałem autko, sprzedawca mnie trochę przestraszył, że ceny poszły trochę w górę. Okazało się jednak, że tylko na diesle - 600 zł. Powiedział też, że ceny Dusterów mają iść w górę od 20 sierpnia...
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3754 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-08-03, 13:10
A ja myślę że od stycznia można spodziewać się niezłych promocji:
http://wyborcza.biz/bizne...t_z_kratka.html
A przynajmniej braku podwyżek w związku ze wzrostem VAT - sprzedaż mocno siądzie - w tej chwili 25% rynku nowych samochodów to kratkowozy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum