Wysłany: 2014-12-29, 00:38 Problem Dacia Logan VAN 2011r. (Skrzynia)
Witam posiadam Dacie logan 2011r. 1.6 MPI silnik k7m 800. Moj problem polaga na tym, że wysuneła sie i zatarłą lewa polos i w zaden sposob nie idzie jej wydostac ze skrzyni. Skrzynia jaka mam to JR5 327 moje pytanie brzmi nastepujaco : Czy skrzynie JR5 327 moge zastapic skrzynia JR5 170 która ma takie same przelozenia ??? Czy sa roznice w obudowie ?? Bo polosie sa pewnie inne. Zalezy mi na czasie a skrzynia jr5 327 jest niedostepna nigdzie dkatego szukam innego rozwiazania by autko zaczeło jezdzic.
Marka: Dacia
Model: Lodgy
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2012
Wersja: Laureate 7 os. Pomógł: 85 razy Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 3749 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2014-12-29, 14:49
Najlepiej zdemontuj skrzynię i zanieś obie do fachowca od skrzyń. Najlepiej będzie przełożyć uszkodzone elementy do starej skrzyni (o ile będą pasować) bo przynajmniej będzie wiadomo że skrzynia jest całkowicie sprawna. Zakładanie używanej może skończyć się różnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum