I jak, ktoś jechał już naszą nową pomorską, pierwszą (narazie bezpłatną autostradą)?
Przyznam się, że ja z czystej ciekawości się 2 razy przejechałem, wczoraj i dzisiaj :)
Wczoraj to była masakra, godzina 22.00 a za bramkami (jest tam ograniczenie chyba do 40km/h) stali z suszarą i łupili ostro Gdybym się nie chciał przyjrzeć bramką i porównać do tych na Zachodzie to bym też płacił
Dzisiaj to sobie moją Daćkę "sprawdziłem", poszła leciutko 170km/h. Czy to zasługa Dynamic Diesla z Lotosu? Nie wiem. Z takiej dużej górki to było ponad 180km/h Średnie spalanie na poziomie 7,8 litra
Pozdrawiam i życzę wszystkim Wesołych Świąt!
_________________ Od 23-11-2007 do 29-10-2009r. przejechane 162 939 kilometrów.
Też się tam wybieram Fajnie czasem pośmigać po gładkim asfalcie, często do Tczewa jeżdżę, więc następnym razem skorzystam z A1.
Rekordu prędkości mojego autka pewnie nie pobiję kiedyś mocno przegiąłem i z gługiej górki w kierunku Straszyna na obwodnicy (na odcinku oddzielonym od drugiego pasa zielonymi barierami zapobiegającymi oślepianiu) wyciągnąłem 185km/h, no ale ja mam tylko 68KM pod maską i chyba jakoś farta miałem, że pusto było.
_________________ 102 000km zadowolenia za kierownicą Dacii.
No wczoraj jechałem S6 a potem A1 w 7 osób Normalnie pól tony więcej miała do ciągnięcia. Średnia prędkość 140-160km/h idzie bez problemów tylko spalanie koło 8,5l/100
_________________ Od 23-11-2007 do 29-10-2009r. przejechane 162 939 kilometrów.
No wczoraj jechałem S6 a potem A1 w 7 osób Normalnie pól tony więcej miała do ciągnięcia. Średnia prędkość 140-160km/h idzie bez problemów tylko spalanie koło 8,5l/100
Widzę że obudziłeś w swojej furce zwierzaka
_________________ LOGAN 1.5 DCI (niestety troszke się poobijał i został sprzedany)
Przejechane 97000km, Only ON BP ULTIMATE.
Pozdrawia Krystian
gram w http://www.speedimspeed.pl
Marka: FIAT
Model: Doblo
Silnik: 1.4 FIRE
Wysłany: 2007-12-27, 10:22
dogberry napisał/a:
Bez urazy Kolego, ale trochę mnie przeraziłeś. No dobra, nowy samochód i trzeba się nacieszyć ale ciarki przechodzą na myśl o hamowaniu z takiej prędkości z 7 osobami na pokładzie lub jakimś nagłym manewrze typu omijanie.
_________________ MCV RED ROOSTER 2007 1.6 MPI+LPG, 87 km, 7 os.113 000 km
MCV SILVER BULLET 2012 1.6 MPI+fabryczny LPG, 84 km, 7 os. 104 000 km
FIAT DOBLO RED SKIN 2017 1.4, LPG Tartarini 95 KM, 7 os., 150 000 km
DUSTER PRESTIGE SNOW WHITE 1.0+LPG 60 000 km
z długiej górki w kierunku Straszyna na obwodnicy (na odcinku oddzielonym od drugiego pasa zielonymi barierami zapobiegającymi oślepianiu) wyciągnąłem 185km/h
Kiedyś o tym pisałeś, nie podałeś tylko dokładnie gdzie na obwodnicy tyle wyciągnąłeś. Mimo to, tak sobie myślałem, że to ten odcinek, bo mi na nim też czasem stopa wpada w podłogę... Najczęściej jednak grzecznie i w miarę ekonomicznie 110-120 km/h.
_________________ Gregosa
---------
MCV dCi lauréate | 63k+ km
Bez urazy Kolego, ale trochę mnie przeraziłeś. No dobra, nowy samochód i trzeba się nacieszyć ale ciarki przechodzą na myśl o hamowaniu z takiej prędkości z 7 osobami na pokładzie lub jakimś nagłym manewrze typu omijanie.
Podzielam zdanie kol. jana ostrzycy. Na mnie takie wyniki tez robia negatywne wrazenie. Publiczne drogi to nie tory wyscigowe.
jak wezmiesz pod uwage tradycyjne przeklamania licznika u 99% producentow ton ze 185 robi sie realne 160. pozdr
Tak. Licznik 100, a my realnie 90. Licznik 130, a my 118. Licznik 80, a my 68. Tak jest prawie we wszystkich autach. I tak jest bezpieczniej, dla nas i naszych kieszeni.
_________________ Gregosa
---------
MCV dCi lauréate | 63k+ km
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum