Marka: Dacia
Model: Logan Ambiance
Silnik: 1390 cm, 75 KM
Wysłany: 2010-09-07, 11:40 Czy jest włącznik/wyłącznik radiodtwarzacza?
Cytat:
Prawie każde radio samochodowe ma dwa sposoby podłączania: na "stałe" czyli gdy włączysz radio to gra bez znaczenia czy jest włączony zapłon czy nie oraz gdy radio działa tylko gdy włączony jest zapłon
Mógłby ktoś mi tak łopatologicznie wyjaśnić, gdzie znajduje się w współczesnych radioodtwarzaczach samochodowych taki bardzo przydany przycisk: włącznik/wyłącznik radioodtwarzacza? Czasami jest opisany jako "power", W starszych zintegrowany był z regulacją głośności. Wiem, że to zależy od producenta, ale coś mi się wydaje, że coraz częściej się z niego rezygnuje. W fabrycznych radiach Fiata, czy Toyoty był na pewno, w Fordach wszystko zależało od stopnia zaawansowania radia.
W Loganie mam Pioniera DEH-1800R/DEH-1820R i ciągle podświadomie chcę sięgać do tego przycisku. Zamiast wygodnie wyłączyć na chwilę radio mogę go tylko przyciszać.
_________________ Skoda 105 S (1982-1989), Polonez 1500 SLE (1989-2000), 3×Fiat 126p (19??-2002), czasami pożyczane Daewoo Tico, Skoda Felicia
Ostatnio zmieniony przez ian 2010-09-07, 11:43, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum