Wysłany: 2010-09-27, 16:04 Złośliwość rzeczy martwych
Nikt mi nie wmówi, że przedmioty martwe nie potrafią być złośliwe
Sprzedaje samochód - 12letniego koreańczyka. Samochód złoto - nigdy nie bylo z nim problemów. Prócz "blizn wojennych" z parkingów nic mi w nim nie przeszkadzało. Cud malinka. Ja byłem dla niego dobry a on był dla mnie dobry.
Do czasu.
Postanowilem go sprzedać. A on, jak się tylko o tym dowiedział, to zamienił moje życie w koszmar.
Zaczęło się niewinnie - zacięła się szyba kierowcy - silniczek dal d. i przestał działać. Trudno.
Następnie w sobotę pojechałem nim na zakupcze. Wysiadam, zamykam. Wracam się po chwili i co? Drzwi odmawiają posłuszeństwa - zatrzasnęły się i mówią - "e-e, nie da rady stary".
No to wsiadam przez drzwi pasazera. Dojezdzam do domu. Probuje cos z zamkniem zrobic - nic. Ani drgnie.
Trudno. Dzwonie do kupca, mówie co i jak.
Wczoraj chce go przestawić - akumulator martwy. Ot tak, po prostu. Niiigdy mu nic nie bylo, az tu nagle.
Zacisnąłem zęby, wymienilem go i umylem samochód. Wywoskowałem, wypiescilem, wychuchałem.
Dzwonie teraz do domu, mówie ze przyjezdza klient. I co slysze?
- Ptaki obsrały samochód
Normalnie boje sie, co jeszcze to autko wymysli, jak zobaczy nowego pana
Kurde, skąd ja to znam Jak ja moją Polonię przez dłuższy czas (powiedzmy miesiąc) nie umyję dokładnie Karcherem, nie nawoskuję i w ogóle nie wypieszczę, to stawia focha. Raz wylała nagrzewnica i podłoga była mokra, potem moduł instalacji elektrycznej zrobił psiksa i kierunkowskazy nie działały. Potem wycieraczki zwolniły tempo pracy... I niech mi ktoś powie, że samochody nie są jak kobiety
Ammianus, a sprawdziłeś kabelki na przejściu do drzwi?
z trudem odgiąłem plastiki na drzwiach. Kable byly ok - centralny dzialal, mechanizmy klamek też. Zaciął sie sam zamek. Psikanie wd40 nic nie dalo.
Ale to teraz zmartwienie nowego wlasciciela z Plocka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum