Przyznam, że nie bardzo rozumiem: nie jestem audiofilem i być może nie zauważam jakichś błędów konstrukcji, ale ogólnie rozumiem, że ktoś się tak lubi bawić i tworzy takie... demo-cary - bo wydaje mi się, że te zestawy nie służą do codziennego użytkowania, a do jakichś pokazów, prawda?
No i czy akurat w Dacii to jakichś wielki obciach, a w innych markach jest OK???
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2010-10-24, 15:04
laisar napisał/a:
No i czy akurat w Dacii to jakichś wielki obciach, a w innych markach jest OK???
Żaden obciach - raczej odwrotnie. Sam widziałem takiego wypasionego Trabanta - samo audio w środku. Służył jako wabik na klientów - wypożyczony przez supermarket na jakąś promocję. Oj grało toto głośno - a zasilanie pobierał z sieci.
Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy] Pomógł: 35 razy Dołączył: 22 Maj 2009 Posty: 4270 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2010-10-24, 17:47
Część osób montuje car audio z modyfikacjami pojazdu umożliwiającymi normalna eksploatację ( np wygłuszenia, czy dodatkowe wzmacniacze ). Druga grupa to jak poprzednik napisaL demo cary. Wystawiane na imprezach car audio lub innych promujacych dany pojazd lub firme tuningową. Czasem myślę, że w naszych daciach mogła by się pojawić jakaś limitowana wersja z osprzętem alpine , clarion, czy blaupunkt lub sony. Wyposażona w przyzwoitej jakości radioodbiornik, odpowiedniej jakości przewoduy zasilające przyzwoite głośniki. Oczywiście można we własnym zakresie łatwo zmienić w daci osprzęt audio ale to nie to samo co limitowana edycja
Ja w swoim sandero zmieniłem na clariona ale nie jakiś wypasik.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum