Marka: Renault
Model: Modus
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2004 Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 56 Skąd: Józefosław/W-wa
Wysłany: 2010-12-17, 14:34 Powitanie z Wawy
Witam Miłośników Dacii,
Zawitałem na to forum, więc warto co nieco napisać...
Mam na imię Piotr. Moja kariera motoryzacyjna we własnym aucie to 10 lat za kierownicą czterech Renault, a 3 lata temu zrealizowałem swoje marzenie i wsiadłem do auta 4x4, czyli do Jeepa Grand Cherokee. Niestety... Jeepek się starzeje, a więc coraz częsciej coś mu dolega, paliwa wszelakie drożeją, niedługo wydłuży mi się droga do pracy i jednocześnie wzrosną wydatki "pozamotoryzacyjne", więc powoli zacząłem myśleć o zmianie samochodu na coś młodszego i bardziej ekonomicznego, nie tylko w kosztach paliwa, ale i serwisu. Fajnie byłoby zostać przy Jeepie, ale że kupno poprawnego technicznie, bezwypadkowego, używanego Jeepa rocznik +/- 2004 graniczy w naszym kraju z cudem, to zacząłem zgłębiać temat Dustera, oczywiście 4x4. Jak na razie auto mi się podoba - prześwit, kąty i "pełzająca" jedynka zachęcają (Dacia bije tu na głowę konkurencyjnego Jeepa Patriota, kosztując o połowę mniej), tym bardziej, że obecnego 4x4 używam poza "czarnym" praktycznie tylko do turystyki "bliskiego zasięgu" i tak czuję, że do większości miejsc w których byłem Jeepem spokojnie dojechałbym (a także wjechał i wyjechał) Dusterem, nie robiąc mu żadnej krzywdy. Chłonę więc wszelkie tematy o Dusterku i trochę żałuję, że żaden dealer nie zgodzi się na jazdę próbną w terenie...
Pozdrawiam,
Piotr.
Ostatnio zmieniony przez PT 2010-12-17, 14:53, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Renault
Model: Modus
Silnik: 1.4 16V
Rocznik: 2004 Pomógł: 1 raz Dołączył: 17 Gru 2010 Posty: 56 Skąd: Józefosław/W-wa
Wysłany: 2010-12-17, 15:15
48piotr napisał/a:
Witaj , ale Duster to raczej "limuzyna"
Spokojnie... Ja swojego Jeepa też traktuję bardziej jak "limuzynę" niż "terenówkę" - choć parę rys od gałęzi na sobie ma, to każde kolejne zetknięcie z nimi i ten charakterystyczny pisk ciągle powoduje u mnie cierpnięcie skóry na plecach, a coś takiego, jak "jezioro" we wnętrzu w ogóle nie wchodzi w rachubę. Grand to dla mnie auto codzienne i taki sam profil eksploatacji spotka ewentualnego Dusterka.
Pozdrawiam,
Piotr.
Ostatnio zmieniony przez PT 2010-12-17, 15:18, w całości zmieniany 1 raz
Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1.5 dCi 110 4x4
Rocznik: była 2011 - jest 2018
Wersja: Laureate 5 os. Pomógł: 1 raz Dołączył: 11 Paź 2010 Posty: 124 Skąd: Dolnośląskie
Wysłany: 2010-12-17, 15:30
Jak to się nie zgodzi - ja na jeździe próbnej jeździłem po kopalni piasku więc niektórzy się zgadzają - myślałem nawet o wersji 2x4 - po jeździe /bo super dla mnie jeździła/ - ale po drugiej jeździe 4x4 właśnie po tej kopalni - od razu wzięłem 4x4
Ostatnio zmieniony przez kisu 2010-12-17, 15:52, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum