Marka: Hyundai/Daihatsu
Model: ix35 4WD/Cuore VIII
Silnik: 2.0benz/1.0benz.
Wysłany: 2010-12-30, 09:47
Tak kolego bo porównywać te dwa plaskacze w jeździe po ośnieżonej,górskiej drodze to nieporozumienie.Technologicznie dzieli przepaść totalna.To tak jakbyś Ty jadącego OKTAWIĄ z 1949r wyprzedzając go swoją nówką OKTAWIĄ nawymyślał od niedzielnych kierowców:-(że się buja powolutku.To że Ci dwaj panowie(autorytety z F1) wystąpili w reklamie,nic dziwnego,też dobry sposób na zarabianie pieniędzy tylko żenująca jest dla mnie treść tej reklamy w kontekście odbioru przez zwykłych(no może nie końca zwykłych),w sumie reklamują"bez gwiazdy nie ma jazdy" kierowców i ich późniejsze poczynania na drogach publicznych.
Ostatnio zmieniony przez billbill666 2010-12-30, 10:37, w całości zmieniany 2 razy
W 2000 roku po wyścigu Formuły 1 na belgijskim torze Spa Fin Mika Hakkinen po wyprzedzeniu Niemca Michaela Schumachera nazwał go żartem niedzielnym kierowcą.
Po 10 latach obaj byli mistrzowie świata wystąpili w filmie reklamowym parafrazującym wydarzenie.
W filmie podenerwowany Fin prowadzący samochód osobowy nie może wyprzedzić znanego z szybkości auta, które jedzie przed nim wyjątkowo powoli i blokuje go na górskiej zaśnieżonej drodze. Wymijając wreszcie widzi twarz spokojnego i uśmiechniętego Schumachera i mówi: "ty niedzielny kierowco".
"Wiadomo, że Hakkinen i Schumacher nie byli wielkimi przyjaciółmi, kiedy jeździli w wyścigach. Zapierający dech w piersiach manewr wyprzedzania na torze Spa w 2000 roku podczas Grand Prix Belgii przeszedł do klasyki F-1. Hakkinen wygrał wyścig, a Schumacher był drugi. Na mecie Fin miał powiedzieć do Niemca zdanie powtórzone w filmie reklamowym" - napisał szwedzki dziennik "Aftonbladet".
Hakkinen jeździł w F-1 w latach 1991-2001. Zdobył mistrzostwo świata w 1998 i 1999 roku, wygrał w swojej karierze 20 wyścigów i 51 razy stał na podium. Michael Schumacher jeździł w F-1 w latach 1991-2006 oraz w sezonie 2010. Zdobył siedem razy mistrzostwo świata. W swojej karierze wygrał 91 wyścigów.
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Wysłany: 2010-12-30, 11:13
daj koledze szklanę mleka będzie jeszcze większy to że wykorzystano ich prywatny zatarg z toru sprzed lat to ich problem,kwestia zer po przecinku i dobrego nastroju tych panów
billbill666, ale o co chodzi nie lubisz tych panów to nie lub, aż tak im zazdrościsz tych zer Bo ja nie też nie zazdroszczę im jazdy bolidem to że mieli taką koncepcje reklamy to ich sprawa, reklama raczej nie jest skierowana do polaków bo po cholerę
nadchodzi nowy rok trzeba zakończyć bez sensowne spory o Niemców i zacznijmy zastanawiać się nad sobą i własnymi sprawami
PS chętnie mleka się napije
_________________ Jestem handlowcem w salonie Carrara w Lublinie. Szukasz oferty na Nową Dacie? Pisz PW lub na e-mail
Wysłany: 2010-12-30, 11:32
maciek 127 nie dorabiaj teorii czy lubię ich czy nie(nie mam nic przeciwko nim)kasy im nie zazdroszczę,nie jestem typem zazdrośnika także tej etykiety mi nie przykleisz wiodę żywot bez zastanawiania się czy mi obleci do 1 bo...jest oki Jaka to jest reklama określiłem kilka postów wyżej,Ty wyszperałeś o co biega z tym "niedzielnym" i mamy jasność sytuacji " Schumacher tam się kula piękna SLką, na stare lata, będę takie w garażu odrestaurowywał " MarkD a jadąc będziesz niedzielnym ale jaka frajda jechać za fajerą takiego cacka.Nieocenione!!!
Ostatnio zmieniony przez billbill666 2010-12-30, 11:36, w całości zmieniany 2 razy
Wysłany: 2010-12-30, 12:21
No problem wirtualnie możemy zacząć od Hoopcoli ,jak zajrzę latem do Twego uroczego miasta(mam do niego sentyment ze szkolnej młodości) to oprzemy sprawę na wyrobach Polmosu Lublin.20 lat temu dobre trunki z tej manufaktury wychodziły chyba że coś się zmieniło?
Ostatnio zmieniony przez billbill666 2010-12-30, 12:28, w całości zmieniany 3 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum