Marka: Dacia
Model: Sandero I oraz MCV II
Silnik: 1.5 dci oraz 1.2 16V LPG Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Paź 2010 Posty: 1103 Skąd: Mikołów
Wysłany: 2011-01-10, 18:24 Obecność podczas wykonywania drobnej naprawy w ASO
Jutro mam jechać bo tak jak wcześniej pisałem stuka przy mocniejszym hamowaniu w tylnym prawym kole. I chciałem was zapytać czy mam prawo być podczas usuwania tej usterki, albo czy jest jakiś paragraf potwierdzający, jeśli chcieli by mnie nie dopuścić bycia przy tym??
Chce widzieć co robią z moim autkiem bo roznie to jest
_________________ Dacia jest bogiem, prędkość nałogiem, sandero podstawą, turbo zabawą
Witaj Gość :)
Marka: była Dacia, jest Toyota
Model: Sandero, Auris Touring Sports
Silnik: 1,6 (132 KM)
Rocznik: 2015 Pomógł: 13 razy Dołączył: 10 Paź 2008 Posty: 1501 Skąd: Ozorków
Wysłany: 2011-01-10, 18:30
Jeżeli nie zgodzą się to nic nie zrobisz. Będą tłumaczyć się BHP i prawo w tej kwesti jest po ich stronie. Spróbuj grzecznie poprosić o obecność podczas pracy i myślę, że nie będą robić kłopotu
Marka: Dacia
Model: LOGAN pick-up+Duster 2
Silnik: oba 1.5 dCi
Rocznik: 2011 i 2018 Pomógł: 9 razy Dołączył: 28 Wrz 2010 Posty: 759 Skąd: warmia i mazury
Wysłany: 2011-01-10, 18:50
W ASO Fiata nigdy nie mieliśmy problemu patrzeć jak pracownik wykonuje robotę i jak się obchodzi z autem.
W Dacii - nie wiem jak jest bo odbiór się przedłuża i przedłuża i przedłuża i przedłuuuuużaaaa.
Ale powinni Cię wpuścić o ile nie narozrabiasz im za bardzo. Będziesz się upierał to załonią się BHP lub tajemnicą firmy lub inną głupotą.
W Lublinie "poczekalnia" dla klienta jest usytuowana pomiędzy dwoma halami serwisowymi oddzielonymi przeszklonymi ścianami umożliwiającymi ogląd samochodu naprawianego samochodu i jest bardzo dobre rozwiązanie zarówno dla klienta jak i dla serwisu. Na pewno nie jest to wyjątek...
Uzupełnię w Lublinie w Nazaruk-Service...oczywiście kawa, herbata, TV również
Ostatnio zmieniony przez TD Pedro 2011-01-10, 23:12, w całości zmieniany 1 raz
W Renault/Dacia/Nissan u Dąbrowskich też jest taki przeszklony balkonik + TV + internet + darmowy barek z kawą i czekoladą na gorąco. Czasami sami przyjdą i poproszą by samochód obejrzeć od dołu razem z nimi.
Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-01-11, 12:25
W ASO Opla można pod warunkiem że jest wolny pracownik, który zaprowadzi klienta do stanowiska gdzie jest obsługiwany jego samochód (w praktyce nie zdarzały się odmowy)
Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wersja: Laureate Pomógł: 12 razy Dołączył: 22 Mar 2009 Posty: 1889 Skąd: lubelskie
Wysłany: 2011-01-11, 16:23
TD Pedro napisał/a:
W Lublinie "poczekalnia" dla klienta jest usytuowana pomiędzy dwoma halami serwisowymi oddzielonymi przeszklonymi ścianami umożliwiającymi ogląd samochodu naprawianego samochodu i jest bardzo dobre rozwiązanie zarówno dla klienta jak i dla serwisu. Na pewno nie jest to wyjątek...
Uzupełnię w Lublinie w Nazaruk-Service...oczywiście kawa, herbata, TV również
Potwierdzam poza tym można przecież wejść, niby wychodząc na plac manewrowy, a przy okazji wszystko oblukać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum