DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Roczna DD
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2011-01-28, 21:56   Roczna DD

Witam,

jestem tu nowy, i co prawda nie posiadające jeszcze Dacii, ale bardzo zainteresowany jej zakupem, a konkretnie Dustera.
Przymierzam się w zasadzie do nowego auta, ale trafiłem na coś takiego:

http://allegro.pl/dacia-d...1426693483.html

Co o tym sądzicie? Również o cenie?

Na co zwrócić uwagę przy ewentualnym zakupie?

No i jak taki silnik sprawi się głównie (jakieś 80%) do jazdy w mieście na zakorkowanych śląskich drogach? Czy może jednak iść w benzynkę?

Pozdrawiam
Mcrs

mekintosz 

Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Wysłany: 2011-01-28, 22:43   

Fajne auto za te cene. Ja swoj samochod własnie roczny tez zgwarancja kupilem o 30 % taniej niz zaplacil 1-szy wlasciciel.

Ryszard 

Marka: Dacia
Model: Duster
Silnik: 1,6 benzyna
Rocznik: 22luty2011
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2011-01-28, 22:56   

dobra cena i dobre auto - na nowe czekasz 6 miesięcy
z oponami w tej wersji OK
( to jest słabszy disel !!! - ale oszczędny)

maciek 

Silnik: TCE 100 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Wysłany: 2011-01-28, 23:10   

nie 90KM tylko 85KM bo w 2010 silnik 1,5dci ten słabszy spełniał normę Euro4 i był bez filtra FAP.
Mnie jedynie zastanawia dlaczego ktoś sprzedaje roczny?( mniej niż rok pierwsze Dustery były chyba z Marca)

zdjęcia są trochę kiepskie, koleś mógł odśnieżyć samochód ( mógł odśnieżyć bo inny samochód w tle był ładnie odśnieżony więc nie było żadnych opadów śniegu w czasie robienia zdjęcia)
Na pewno działa ogrzewanie tylnej szyby

Ostatnio zmieniony przez maciek 2011-01-28, 23:15, w całości zmieniany 1 raz  

maciek 

Silnik: TCE 100 LPG
Rocznik: 2020
Wersja: Prestige
Wysłany: 2011-01-28, 23:28   

a tutaj znajdziesz katalog z 2010roku

Ostatnio zmieniony przez maciek 2011-01-28, 23:31, w całości zmieniany 2 razy  

mekintosz 

Marka: Citoren
Model: Berlingo
Silnik: 1.6 VTI
Rocznik: 2011
Wersja: [Inna].[nie dotyczy]
Wysłany: 2011-01-29, 00:55   

maciek127 napisał/a:
....
Mnie jedynie zastanawia dlaczego ktoś sprzedaje roczny?( mniej niż rok pierwsze Dustery były chyba z Marca)......
Na pewno działa ogrzewanie tylnej szyby

Zaczyna sie gdybanie ;-) Jak moje Sandero wystawil sprzedajacy na forum tez bylo podejrzanie nowe ;-) Wrecz za nowe by kupowac ;-) Okazało sie wolne od wad ukrytych, przynajmniej do dzis nic nie zauwazylem. Młody człowiek sprzedajacy dacie mial polroczne dziecko i szukal wiekszego auta. Przy okazji chciał w moim mniemaniu usprawiedliwic chec wymiany pojazdu na wiekszy/mocniejszy. Kupił pozniej Renault Fluence benzynke. Po jakims czasie zatesknil do ekonomicznosci daciowego 1,5 dci i skwitował to - najwyzej sprzedam za rok i kupie cos z dieslem ;-) Powody sprzedazy sa jak widac rozne, najwazniejsze dobrze obejrzec pojazd. Gwarancja fabryczna daje jednak wiekszy komfort zakupu niz kupno sprowadzonego autka lub innego krajowego ale juz po gwarancji.
PS. Swiatła tez działaja ;-)
Ostatnio zmieniony przez mekintosz 2011-01-29, 00:59, w całości zmieniany 1 raz  

guma 

Marka: dacia
Model: duster
Silnik: 1.5dci
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate
Wysłany: 2011-01-29, 10:30   

ja za identyczny model z takim samym wyposażeniem zapłaciłem 59tys. silnik idealny do miasta żwawy dobrze ciągnie wiec ostatni spod śwateł nie będziesz startował i do tego zużycie paliwa rewelka 6.5l stan techniczny sprawć w salonie i wszystko będzie jasne co go boli

TD Pedro 

Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2011-01-29, 11:04   Re: Roczna DD

macquaiers napisał/a:
Witam,
jestem tu nowy, i co prawda nie posiadające jeszcze Dacii, ale bardzo zainteresowany jej zakupem, a konkretnie Dustera.
Przymierzam się w zasadzie do nowego auta, ale trafiłem na coś takiego:
http://allegro.pl/dacia-d...1426693483.html
Co o tym sądzicie? Również o cenie?
Na co zwrócić uwagę przy ewentualnym zakupie?
No i jak taki silnik sprawi się głównie (jakieś 80%) do jazdy w mieście na zakorkowanych śląskich drogach? Czy może jednak iść w benzynkę?
Pozdrawiam
Mcrs

Witaj w Klubie :-)
Moim zdaniem:
SAMOCHÓD NIEPEŁNOWARTOŚCIOWY Z POWODU BRAKU W KOMORZE SILNIKA USZCZELKI Z MALUCHA :mrgreen: - poczytaj na forum o co z tym chodzi: http://www.daciaklub.pl/f...+komory+silnika

a tak na poważnie, to:
- do jazdy po mieście (cyt.: 80%) bardzo dobra propozycja - małe spalanie, brak filtra FAP ale na krótkich odcinkach w zimie niedogrzana kabina,
- samochód dobrze doposażony,
- gwarancja producenta zapewnia jeszcze przez dwa lata komfort psychiczny eksploatacji samochodu,
- silnik benzynowy w mieście jest zdecydowanie bardziej "żarłoczny",
- zdjęcia trochę kiepskiej jakości ale przecież samochodu nie kupuje się na podstawie zdjęć i sprzedający ma świadomość, że samochód zostanie przed zakupem dokładnie sprawdzony,
- cena niższa niż nowego - i jeżeli ta różnica w stosunku do nowego jest dla Ciebie istotna a konieczność odczekania kilku miesięcy na kupno nowego ma znaczenie - to ja bym się na tą ofertę zdecydował, musisz jednak pamiętać, że jest to samochód jednak używany (gwarancja o rok krótsza) na zakup którego wydajesz niemałe pieniądze (dochodzi jeszcze 2 % podatku od czynności cywilno-prawnych którego nie płacisz kupując samochód w salonie) :-) ...

Gość

Wysłany: 2011-01-29, 15:11   

Dzięki za wszystkie informacje.

A jakie są Wasze opinie na temat niezawodności silnika 1.5dCi?

Rozmawiałem ze znajomym mechanikiem i mówi, że zdarzyło mu się kilka razy robić ten silnik (tyle, że w samochodach Renault). Główny problem podobno z wtryskami.

pzdr.

Mcrs

[ Komentarz dodany przez: laisar: 2011-01-31, 15:25 ]
Odpowiedź ws dCi: http://www.daciaklub.pl/f...p?p=77443#77443.

Odpowiedz do tematu