No widziałem, ale teraz nie mogę sobie przypomnieć gdzie
Ja też. Ale widziałem czerwone caceńko gdzieś na trasie Luboń -> Wilda -> Rataje -> Warszawska (chyba).
Wysłany: 2011-04-18, 11:03
Duster ma 18 dni i już 2200 km. No faktycznie coś dużo ostatnio nakręciłem. Muszę trochę przyhamować, bo to może być nałóg
Jest już trochę doświadczeń:
Dosyć duże zużycie paliwa na autostradzie i trochę niefajne zachowanie pojazdu przy większych prędkościach zwłaszcza przy podmuchach wiatru - no ale ja nigdy wcześniej nie jeździłem SUV-em a na logikę SUV tak ma. To nie jest auto na autostrady. Duża zaleta Dustera (niska masa) jest tu pewną wadą..
To tyle z wad :)
Zaskoczyło mnie totalnie niskie zużycie paliwa na trasie bez autostrad a w zasadzie częściowo w cyklu mieszanym. Na dystansie 500km uzyskałem 4.8 l/ 100km, co przy moim stylu jazdy jest wynikiem naprawdę dobrym. Nie szarżuję na drogach, więc zawsze zużycie miewałem rozsądne ale zejście poniżej 5l to naprawdę miłe zaskoczenie. Zobaczymy jak będzie później.
Kupując to dość duże auto z silnikiem 90KM miałem pewne wątpliwości ale okazuje się, że jest w trasie całkiem żwawe. Nie ma problemów z wyprzedzaniem, czego się trochę obawiałem. Może z pełnym obciążeniem będzie gorzej okaże się za miesiąc, bo Duster jedzie na podbój Europy Płd :)
I jeszcze jeden szczegół. Ten silnik ma trochę mało mocy przy ruszaniu. Rover 220 SDi i Kia Rio 1.5 CRDi przyzwyczaiły mnie, że można ruszyć z miejsca nawet nie dodając gazu, na samych wolnych obrotach. Tu niestety ruszając trzeba nieco przygazować. Przyzwyczaję się.
Dzięki za miłe powitanie!!
Ostatnio zmieniony przez Gość 2011-04-18, 11:12, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum