DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Wirtualny alkomat
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2011-02-18, 11:39   Wirtualny alkomat

Hej jako nowy użytkownik chciałem podzielić się ciekawym linkiem z forum peugeota. Żona jeździ 206 ;) i tam ktoś zamieścił ciekawy post. Pozwolę sobie go zacytować, bo wydaje się przydatny dla kierowców.

Nie wiem czy to dobre miejsce ale nie moglem znaleźć tematu "ciekawe/przydatne linki".

Chciałbym polecić wszystkim wyznającym zasadę "piłeś - nie jedź" wirtualny alkomat, który chociaż trochę uświadomi nam, że nie wystarczy poczekać do rana.

Oczywiście nie zastąpi on porządnego alkomatu elektronicznego ale tak samo nie zastąpią go tanie odpowiedniki z allegro. Niestety jeśli chcemy mieć 100% pewności musimy przebadać krew, ale jeśli ktoś chce się tylko upewnić czy po 1 piwie i 6 godzinach przerwy może wsiadać za kierownice to alkomat online będzie idealnym rozwiązaniem.

Wystarczy podać kilka danych wejściowych:
- wzrost / waga
- ilość wypitego alkoholu i czas picia

a program przeliczy te dane i wyświetli wynik:

Tutaj można bezpośrednio przeprowadzić pomiar alkomatem dostępnym na stronie. Naturalnie wszystko za darmo.

Można zapamiętać swoja wagę i wzrost oraz zapisywać pomiary żeby później sprawdzić jak dużo pieniędzy przepiliśmy ;-)

http://www.ilemogewypic.pl/alkomat.php

El Diablo 

Marka: Renault
Model: Scenic
Silnik: 1.6
Rocznik: 2000
Wysłany: 2011-02-18, 12:17   Super

Dzięki za link, fajna sprawa.Przydatna zwłaszcza tym, co nie dysponują własnym alkomatem :mrgreen:
Pozdrawiam 8-)
Ostatnio zmieniony przez El Diablo 2011-02-18, 12:17, w całości zmieniany 1 raz  

TD Pedro 

Marka: Dacia
Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2011-02-18, 14:29   

witaj w Klubie... :-)
fajna rzecz i co ciekawe: wynika z tego, że lepiej pić :-P na pusty żołądek - szybciej się trzeźwieje :lol:

benny86 

Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009
Wysłany: 2011-02-18, 14:43   

też czasami korzystam z tego, ale do wyliczonej godziny kiedy mam zero alkoholu dodaję co najmniej 2-3h. Przydałby się jakiś test potwierdzający, np kilka osób w roznym wieku/różnej wagi/ po różnej ilości wypitego alkoholu przebadać w czasie, kiedy wg wirtulnego alkomatu powinny być trzezwe...

akofreda 

Model: Duster 4x4
Silnik: 1,5 dCi 110KM
Wersja: Laureate
Wysłany: 2011-02-18, 18:52   

Raczej przy pustym szybciej człowieka bierze i dużo % do szczęścia nie potrzeba :lol:
Ostatnio zmieniony przez akofreda 2011-02-18, 18:52, w całości zmieniany 1 raz  

krakry1 

Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wysłany: 2011-02-18, 19:14   

Po prostu:

Cytat:
Kierowco piłeś - nie jedź, nie piłeś napij się

:lol: :lol: :lol:

walther 

Marka: Dacia/Fiat Palio Weekend 1.6HL
Model: Logan MCV
Silnik: 1.5dci85KM
Rocznik: 2009
Wysłany: 2011-02-18, 20:27   

Jestem posiadaczem "prawdziwego" alkomatu i ... jak to powiedzieć... nie był on tani (porównywałem jego wynik z policyjnym homologowanym - wynik taki sam) - ale co najważniejsze w tym temacie - upiłem się kiedyś kontrolnie i porównałem na bieżąco wyniki mojego prawdziwego z wirtualnym. Wyniki wynosiły w moim przypadku (+/-) 0,1 - 0,2prom.

TD Pedro 

Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2011-02-18, 22:32   

walther napisał/a:
Jestem posiadaczem "prawdziwego" alkomatu i ... jak to powiedzieć... nie był on tani (porównywałem jego wynik z policyjnym homologowanym - wynik taki sam) - ale co najważniejsze w tym temacie - upiłem się kiedyś kontrolnie i porównałem na bieżąco wyniki mojego prawdziwego z wirtualnym. Wyniki wynosiły w moim przypadku (+/-) 0,1 - 0,2prom.

w takim przypadku ważne czy (+) czy (-)... :-P

MarkD 

Marka: Skoda
Model: Fabia Kombi
Silnik: 1.2 TSI
Rocznik: 2011
Wysłany: 2011-02-18, 22:52   

Duży plus takiego domowego alkomatu, można się upijać w celach naukowych ;-)

krakry1 

Marka: Renault / VW
Model: Captur / Up
Silnik: 1,3 TCe 130KM/60 KM
Rocznik: 2019 / 2014
Wysłany: 2011-02-19, 12:50   

walther napisał/a:
jestem posiadaczem "prawdziwego" alkomatu
A jakim modelem kolega dysponuje? Jak długo, go używasz i czy nie było z nim kłopotów? Pytam, bo sam noszę się z myślą zakupu tego ustrojstwa. Przy wyborze posłużę się min. tym zestawieniem: http://www.logo24.pl/Logo...ec_dmucham.html

No ale zawsze lepiej mieć wieści z pierwszej ręki. Będę wdzięczny za odp.

Gość

Wysłany: 2011-02-20, 21:59   

Panu Danny zapewne nie jestem w stanie napisać nic o tym, że jest najzwyczajniej złodziejem. Sadząc po stażu na forum oraz liczbie postów nigdy tu nie wróci.

Przypadkiem wpisałem treść mojego posta do wyszukiwarki w google i trafiłem na zmodyfikowaną treść. Oryginalny zamieściłem dzień wcześniej na forum Lanci, którą jeżdżę:

http://www.ypsilon.ovh.or...topic.php?t=528

Chciałem tym samym polecić na forum serwis alkomat online do którego link tym razem zamieszczam celowo w celach utarcia nosa nieuczciwej konkurencji.

Widzę że Danny po chamsku zmienił grafikę i linki promując swój serwis. Oczywiście informacje alkomatowe są przydatne jednak sposób promocji po prostu żenujący.
Popiera akcja społeczna... żal.pl szkoda że akcja społeczna propaguje najzwyczajniej spam oraz kradzież cudzej pracy. Nawet ciężko własny post napisać... kopiować trzeba.

bebe 
Moderator
I aim to misbehave

Marka: Jeep
Model: Grand Cherokee
Silnik: 4.7 V8
Rocznik: 2004
Wysłany: 2011-02-21, 00:03   

antydanny99 napisał/a:
Chciałem tym samym polecić na forum serwis alkomat online do którego link tym razem zamieszczam celowo w celach utarcia nosa nieuczciwej konkurencji.

Przepraszam za offtopic, ale chciałem przekazać wyrazy uznania za kompleksowe podejście do tematu. :) Funkcjonalności "Przegląd historii (wykresy miesięczne)" i "Monitorowanie wydatków związanych z alkoholem" wywołały uśmiech na mej twarzy, zaś "Udostępniane wyników przez mail, facebook, nasza-klasa" i "Porównywanie wyników z wynikami znajomych" - uśmiech, nazwijmy go, histeryczny. :DDD Nie wiedziałem, po co alkomatowi wiedza, gdzie piłem i za ile, ale już wiem. :]

PS. Kradzież własności intelektualnej naturalnie potępiam.
PPS. Proponuję popoprawiać błędy ortograficzne na stronie, jest ich trochę i mało profesjonalnie to wygląda.

Odpowiedz do tematu