Wysłany: 2012-02-05, 19:00 Jak zablokować działanie zgubionego pilota centralnego zamka
Przepraszam, jeśli już było ale na szybko nie potrafię odnaleźć potrzebnej mi informacji.
Zgubiłem dziś przed blokiem kluczyki do samochodu. Samochód stoi pod chmurką więc boje się, że ktoś kto je znalazł może sobie po prostu otworzyć pilotem, wsiąść i odjechać. Czy jest jakiś szybki i prosty sposób wyłączenia odbiornika pilota? Mam tylko te drugie kluczyki które nie mają otwierania z pilota.
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2012-02-05, 20:17
jak ktoś znalazł kluczyki to tylko zamknięty garaż Ci pomoże - przecież nie musi otworzyć centralnym, może też otworzyć zamek normalnie. Miałeś emblemat Dacii przy kluczyku?
Samochód postawiłem dziś na strzeżonym w innej lokalizacji miasta.
Podałem też na policji info jakby ktoś uczciwy na policji oddał te kluczyki.
Na szczęście nie miałem na kluczyku info, że to Daćka.
Myślałem, że któryś bezpiecznik odpowiada za odbiornik i tymczasowo bym go odłączył.
Mój kolega jak zajechał do podejrzanej dzielnicy to wyjmował przewód wys. napięcia od cewki zapłonowej i rozdzielacza. Mało prawdopodobne by, złodziej po nocy grzebał pod maską szukając przyczyny nieodpalenia samochodu.
Mój kolega jak zajechał do podejrzanej dzielnicy to wyjmował przewód wys. napięcia
Ja jak raz pojechałem do stolicy , to poprzekładałem kable na świecach tak, żeby wszystko wyglądało OK, ale żeby nie zapalił.
A tu trzeba się zastanowić, czy dorabiać kluczyk, czy od razu wymienić bębenki w zamkach. Identyfikator RFID konkretnego zgubionego kluczyka da się wykasować z komputera-immobilizera, ale klucz dalej będzie pasował do zamków.
Dacii nie kradną.
Marka: Opel
Model: Zafira Family
Silnik: 1,8
Rocznik: 2014 Pomógł: 10 razy Dołączył: 15 Lip 2010 Posty: 1591 Skąd: dolnośląskie
Wysłany: 2012-02-06, 10:07
eplus napisał/a:
Dacii nie kradną.
Dacii nie kradną aby ją sprzedać do jeżdżenia. Ale jak ktoś ma pecha to trafi na takiego co potrzebuje części bądź po prostu pojechać do innego miasta, a w dzisiejszych czasach może sią opłacić ukraść komuś kluczyki aby spuścić paliwo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum