Czy montował ktoś z Was blow off w silnikach 0.9 tce. Na allegro są uniwersalne zestawy, które jak widać po filmikach na YT z powodzeniem są instalowane.
Czy montaż takiego zaworu jest dla.silnika korzystny/niekorzystny lub obojętny?
Czy wiąże się to z ew. błędami na sterowniku silnika?
Mi się rozchodzi o efekt dźwiękowy. Z tego co.slyszalem tego typu zawory sa stosowane w 1.0 tce w standardzie.
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez PiotrekH 2022-04-04, 12:48, w całości zmieniany 1 raz
Marka: inna
Model: inny
Silnik: inny
Rocznik: 2023 Pomógł: 2 razy Dołączył: 14 Maj 2015 Posty: 108 Skąd: DW
Wysłany: 2022-04-04, 13:57
Blowoff upuszcza nadmiar ciśnienia z układu dolotowego w przypadku zamknięcia przepustnicy. Czyli jak puścisz nagle gaz, to turbina jeszcze chwilę swoją bezwładnością ładuje - myślę, że skoro fabrycznie go nie ma, to nie ma potrzeby go dokładać, ale zrobisz co uważasz :)
Blowoff upuszcza nadmiar ciśnienia z układu dolotowego w przypadku zamknięcia przepustnicy. Czyli jak puścisz nagle gaz, to turbina jeszcze chwilę swoją bezwładnością ładuje - myślę, że skoro fabrycznie go nie ma, to nie ma potrzeby go dokładać, ale zrobisz co uważasz :)
blow off jest fabrycznie, tylko działa sobie dyskretnie. ten o którym pisze kolega działa z efektem akustycznym i tyle z różnicy na dobrą sprawę.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum