Marka: Dacia
Model: Sandero Stepway II
Silnik: 0,9Tce
Wysłany: 2021-05-29, 10:57 Brak wypełnienia nad przednim nadkolem - sandero II
Witam serdecznie
Mój pierwszy post na forum, właściwie drugi bo już się przywitałem w osobnym wątku i od razu z problemem Po otwarciu maski z lewej strony przy wlewie płynu do spryskiwaczy jest taka gąbeczka/uszczelka w nadkolu. Brakuje mi takiej z prawej strony od kierowcy. Gdzie takie cudo dostanę. Auto nowe kupione w salonie, dwuletnie oczywiście gwarancja tego nie obejmuje . Nie zauważyłem wcześniej tego braku. Byłem dzisiaj w autoryzowanym serwisie w moim pięknym Szczecinie i krzyknęli za to cuś 60 zł buhhha Autko Dacia Sandero II Stepway. Proszę o jakieś namiary sklepu ew. może jakoś to dorobić.
Nie licząc zaczepów, to wygląda na proste kawałki zwyczajnej pianki poliuretanowej - powinno się dać łatwo dopasować coś samemu, co najwyżej wymyślając sposób mocowania.
Marka: DACIA
Model: Sandero Stepway
Silnik: TCe 90
Rocznik: XII 2017
Wersja: Outdoor Pomógł: 117 razy Dołączył: 01 Cze 2017 Posty: 3983 Skąd: Warszawa
Wysłany: 2021-05-31, 09:35
Sprawdziłem u siebie- jest po obu stronach. Ale w dotyku to rzeczywiście dokładnie jak gruby podkład pod panele.
Chyba jedyna funkcja jaką to tam spełnia to zatkanie szczeliny żeby liście czy inny syf nie wpadał za błotnik.
Marka: Dacia
Model: Journey
Silnik: 1,2 TCe
Rocznik: 2025 Pomógł: 10 razy Dołączył: 17 Sie 2011 Posty: 817 Skąd: ŚLĄSK
Wysłany: 2021-05-31, 15:40
Laisar jeśli masz taką wiedzę to napisz proszę, czy coś takiego może pasować do DDII, a jeśli tak to gdzie to kupić, bo po numerze wyskakują tylko strony pisane cyrylicą
No oczywiście w ASO, chociaż jak łatwo sprawdzić w zalinkowanym powyżej katalogu, dla Twojego dustera taka część nie występuje - ale zawsze jest jakaś szansa, że z sandero będzie pasować.
Mam tylko stary cennik z 2017 roku, ale w nim lewa strona kosztuje tyle, co podał kolega, 60 zł, natomiast prawa 15 (co MSZ jest błędem, zapewne nie przeliczone euro na złote, ale to już do sprawdzenia u sprzedawcy).
Podtrzymuję jednak opinię, że najprościej wystrugać sobie taki element samodzielnie.
ja bym tak tego mocno nie poszukiwał bo taka pianka nasiąknięta wodą będzie pożywką dla rudej. Jak nie szumi podczas jazdy to bym nie zakładał tam specjalnie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum