Marka: Chevy
Model: Aveo
Silnik: 1.2
Rocznik: 2009 Pomógł: 31 razy Dołączył: 15 Mar 2009 Posty: 2944 Skąd: Śląsk
Wysłany: 2011-03-13, 13:06
Jak dla mnie to ciekawie napisany artykuł, czytałem wersję "papierową" i mam wrażenie że te 3 autka różnią się bardziej niż się z pozoru wydaje. Jak dla mnie to jest kilka niedociągnięć, np fiatowi zarzucają miękkie, niepewne przy większych prędkościach zawieszenie. Miałem parę razy okazję prowadzić Logana 1.4 ph 1 (właściwie to jeden z pierwszych egzemplarzy,kupiony w 1 połowie 2005 roku) i jak dla mnie to powyżej 11km/h też niezbyt precyzyjnie się prowadzi. Może to kwestia subiektywna, zależna np. od dotychczasowych samochodów którymi się jeżdziło...?
Wysłany: 2011-03-13, 21:18
Tak, dorzucić można by więcej samochodów np. chevrolet lacetti/aveo w wersji sedan, renault thalia, czy inne ale zawsze są pewne ograniczenia przy pisaniu artykułu, choćby te wynikające z obszerności artykułu... Poza tym Lanos to już inna półka cenowa, roczniki też inne występują na rynku
Tak, dorzucić można by więcej samochodów np. chevrolet lacetti/aveo w wersji sedan, renault thalia, czy inne ale zawsze są pewne ograniczenia przy pisaniu artykułu, choćby te wynikające z obszerności artykułu... Poza tym Lanos to już inna półka cenowa, roczniki też inne występują na rynku
tyle, że Lanos odpowiada rocznikowo, a np. Lacetti czy Aveo to już jednak nowsze modele.
Dlaczego uważasz, że Lanos to inna półka?
_________________ Dacia LOGAN MCV - AD 2008 , 1,5 dCi
Wysłany: 2011-03-13, 21:35
Konstrukcja jednak starsza z początku lat 90tych, ceny zupełnie inne - np. tutaj:
http://otomoto.pl/daewoo-...-C17396675.html
masz najdroższego lanosa jakiego tak na szybko znalazłem, przeważnie ceny kształtują się w okolicach 6-8 tys. zł za naprawdę przyzwoite egzemplarze. Nawet Loganka z 2005 roku to jednak ze 12 tys. jak nic jeśli jest w dobrym stanie, a jest przecież najtańsza z tej trójki (albea minimalnie droższa, fabia już znacznie droższa)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum