DACIA Klub Polska  
  •  FAQ  •   Szukaj  •   Użytkownicy  •   Grupy  •  Rejestracja  •   Zaloguj  • 

Ogłoszenie 
JEDNA SPRAWA = JEDEN TEMAT

Poprzedni temat :: Następny temat
Po pierwszym przeglądzie
Autor Wiadomość
Gość

Wysłany: 2011-04-07, 12:51   Po pierwszym przeglądzie

Pozdrawiam wszystkich -po raz pierwszy na forum zabieram głos.

Właśnie dokonałem pierwszego przeglądu po 15.000 km wszystko jest OK.
Tylko drobna regulacja mocowania klapy, zapłaciłem 94,00 zł za przegląd.
Jestem bardzo zadowolony z prawie rocznej eksploatacji. ostatnie 300 km przejechałem
z śr. 34km i samochód spalił równe 8.0 l/100km.
Ponieważ mam zamiar zamontować chlapacze z przodu, zwracam się z prośbą o adres strony allegro ( w serwisie 220 zł) z odpowiednimi chlapaczami, spotkałem się na forum z różnymi opiniami na temat przylegania do karoserii.

[ Komentarz dodany przez: laisar: 2011-04-11, 09:59 ]
Odpowiedź ws przeglądu: http://www.daciaklub.pl/f...p?p=85864#85864.

laisar 
Moderator

Marka: Dacia
Model: Logan MCV
Silnik: 1.6 MPI
Rocznik: 2007
Wersja: Laureate 7 os.
Wysłany: 2011-04-07, 13:02   

Witaj! (:

eugwyd napisał/a:
mam zamiar zamontować chlapacze z przodu, zwracam się z prośbą o adres strony allegro ( w serwisie 220 zł) z odpowiednimi chlapaczami

http://www.daciaklub.pl/f...p?p=85821#85821

(I tam proszę odpowiadać, gdyby ktoś jeszcze chciał...).

TD Pedro 

Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2011-04-07, 13:27   

eugwyd,
witaj w Klubie... :-)
z uwagi na spory jak na Dustera (z uwagi na krótki czas jego obecność na rynku) przebieg podziel się na forum swoimi doświadczeniami... jak się zachowują po roku "słynne twarde plastyki", jakie średnie zużycie paliwa za dotychczasowy okres eksploatacji, jakieś mankamenty, na co ewentualnie zwrócić uwagę podczas eksploatacji... :lol:

Gość

Wysłany: 2011-04-07, 15:53   Po pierwszym przeglądzie

Największym dla mnie problemem przed podjęciem decyzji o kupnie Dustera, była firma Dacia i kraj produkcji, które kojarzyły się z czymś gorszym, brzydszym i zawodnym.
Należę do tych użytkowników , których wszystkie dotychczasowe samochody były nowe i kupowane w salonie, a było już ich 8 - oczekuję więc niezawodności i wygody, zwracam także uwagę na koszty eksploatacyjne. Pierwsze 15.000 km przejechałem bez najmniejszych problemów, zarówno na polskich drogach jak i na niemieckich autostradach. Mój Daster wersja z silnikiem 1,6 Laureate był jednym z pierwszych i wzbudzał ogromne zainteresowanie, zwłaszcza przed marketami, gdzie byłem proszony o prezentowanie jego wyposażenia i innych zalet, ewentualnie uwag.
Zawieszenie i możliwości jezdne na wszystkich rodzajach dróg latem i zimą są wyjątkowe i nie budziły najmniejszych zastrzeżeń. Przestronność wnętrza i wygoda kierowcy oraz pasażerów nawet w czasie 800 km trasy jest bardzo dobra i wręcz komfortowa.
Moc i "kultura" pracy silnika w pierwszych 3 tyś km i po dotarciu to duża różnica, oczywiście na korzyść, zwłaszcza zużycie paliwa i głośność pracy silnika.
Średnie zużycie paliwa zimą to 8,6 l natomiast latem 8,0 l na 100 km Bardzo wzrasta po przekroczeniu 130 km wtedy prawie 11 l.
Reasumując tyko okres docierania i drobne drgania tylnej klapy ( które usunięto na pierwszym przeglądzie) mogły być niepokojące, pozostałe wrażenia to w uczniowskiej skali 5 z plusem.

TD Pedro 

Model: Duster 4WD
Silnik: 1,6 16V + LPG
Rocznik: 2010
Wersja: Laureate 5 os.
Wysłany: 2011-04-07, 16:14   

ok, dzięki :-) dalszego zadowolenia z eksploatacji życzę... :lol:

Zdzicho 

Model: Duster
Silnik: 1,6 16V
Rocznik: 2011
Wersja: Laureate
Wysłany: 2011-04-10, 20:28   Re: Po pierwszym przeglądzie

eugwyd napisał/a:
Największym dla mnie problemem przed podjęciem decyzji o kupnie Dustera, była firma Dacia i kraj produkcji, które kojarzyły się z czymś gorszym, brzydszym i zawodnym.
Należę do tych użytkowników , których wszystkie dotychczasowe samochody były nowe i kupowane w salonie, a było już ich 8 - oczekuję więc niezawodności i wygody, zwracam także uwagę na koszty eksploatacyjne. Pierwsze 15.000 km przejechałem bez najmniejszych problemów, zarówno na polskich drogach jak i na niemieckich autostradach. Mój Daster wersja z silnikiem 1,6 Laureate był jednym z pierwszych i wzbudzał ogromne zainteresowanie, zwłaszcza przed marketami, gdzie byłem proszony o prezentowanie jego wyposażenia i innych zalet, ewentualnie uwag.
Zawieszenie i możliwości jezdne na wszystkich rodzajach dróg latem i zimą są wyjątkowe i nie budziły najmniejszych zastrzeżeń. Przestronność wnętrza i wygoda kierowcy oraz pasażerów nawet w czasie 800 km trasy jest bardzo dobra i wręcz komfortowa.
Moc i "kultura" pracy silnika w pierwszych 3 tyś km i po dotarciu to duża różnica, oczywiście na korzyść, zwłaszcza zużycie paliwa i głośność pracy silnika.
Średnie zużycie paliwa zimą to 8,6 l natomiast latem 8,0 l na 100 km Bardzo wzrasta po przekroczeniu 130 km wtedy prawie 11 l.
Reasumując tyko okres docierania i drobne drgania tylnej klapy ( które usunięto na pierwszym przeglądzie) mogły być niepokojące, pozostałe wrażenia to w uczniowskiej skali 5 z plusem.

Dzięki za obszerne uwagi - no prosęe już rok jeździsz.
Dla mnie jako oczekującego na Dustera to ważne bo utwierdza mnie w przekonaniu o dobrym wyborze i że warto czekać.

Odpowiedz do tematu